Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

  • Salată de rucola cu avocado

    bol larg cu salata de rucola, rosii cherry, avocado si branza, bolul este asezat pe masa si servet, langa felii de paine prajita si furculita
    • Timp total: 10 minute

    Dacă aveți poftă de o salată simplă și sănătoasă, o puteți face pe aceasta cu rucola, avocado și roșii cherry. Eu am pus în ea și puțină brânză, dar dacă țineți o dietă vegană, o puteți elimina. Recomandări: Din cantitățile folosite, ies 2 porții de salată – garnitură sau 1 porție de salată pe post de prânz. Dacă țineți dietă și vă interesează valorile nutriționale, le găsiți mai jos, sub…

    Vezi rețeta
  • Chilaquiles la cuptor cu legume

    • Timp total: 45 minute

    Chilaquiles este un preparat mexican care se pregătește, de regulă, pentru micul dejun. Punctul de pornire stă în torilla tăiată triunghiuri, apoi vine sosul roșu (salsa sau enchilada) și brânza. Ca topping pentru chilaquiles, fiecare alege dintr-o varietate de ingrediente, de obicei ce are la îndemână. Carne de pui sau porc rămasă de la o friptură, ouă, ceapă, ardei, fasole roșie, porumb, avocado, verdeață etc. Eu nu am pregătit o…

    Vezi rețeta
  • Mâncare de pui în stil brazilian

    bucati de pui in sos de rosii cu lapte de cocos, cu garnitura de orez, pe farfurie albastra
    • Timp total: 40 minute

    Azi călătorim în frumoasa Brazilie, că nițel exotism în viața noastră nu strică. Iar această rețetă e atât de fain aromată și are un sos bun de-ți vine să-l mănânci cu lingura mare. Recomandări: Această rețetă care e bogată în sos, merge foarte bine cu un orez fiert simplu. Dacă nu aveți chef de orez, încercați-l cu bulgur sau lipie.

    Vezi rețeta
  • Tocăniță spaniolă cu fasole și măsline

    • Timp total: 20 minute

    Această mâncare inspirată din bucătăria spaniolă este una vegană și ieftină. În plus, este foarte gustoasă și se face repede la tigaie. O puteți mânca caldă sau rece, cu pâine proaspătă sau alături de orez, couscous sau bulgur. Recomandări: Dacă vă rămâne spanac babay, vă las aici 3 rețet vegane în care îl puteți folosi: Salată de cartofi dulci cu orez negru Ciuperci cu spanac și leurdă Salată thai cu…

    Vezi rețeta
  • Kugel de varză – budincă evreiască

    • Timp total: 110 minute

    Kugelul face parte din bucătăria tradițională evreiască și este o budincă care se face, de regulă, pentru ziua de Shabbat. Kugelul de varză nu este atât de popular ca cel de cartofi și paste. Dar după ce am gătit rețeta Kugel de cartofi a lui Costin, m-am ambiționat să fac și varianta cu varză. Kugelul se poate mânca atât clad, cât și rece. Cald se mănâncă, de regulă, pe post…

    Vezi rețeta
  • Ceafă de porc cu sos tomat și usturoi

    • Timp total: 30 minute

    După cum v-am obișnuit, și această rețetă este una care se face repede. Ceafa de porc fragedă și sosul dulce-acrișor al roșiilor merge bine cu o garnitură de cartofi, orez sau couscous. Recomandări:

    Vezi rețeta
  • Salată de orez sălbatic cu bok choy și mango

    • Timp total: 30 minute

    Aceasta este o salată foarte sățioasă care poate fi servită pe post de prânz. În plus, e bună rece, așa că se poate lua lejer la pachet la birou sau școală. Rețeta nu este una ieftină, dar pentru un cost bun calitate/preț, eu iau nucile și semințele (și multe condimente :D) de la Orient Bazar. Iar laptele de cocos îl iau de la Lidl, uneori chiar și cu 2-3 lei/conserva.…

    Vezi rețeta
  • Paste siciliene cu roșii și fenicul

    Farfurie cu tagliatelle gatite cu sos rosu, fenicul masline si capere, pe masa de lemn
    • Timp total: 30 minute

    Folosit și culinar, și medicinal, feniculul este o plantă darnică în totalitate. Bulbul, tulpina cu frunzele, semințele, polenul sunt bune de folosit în diverse mâncăruri. Poate știți că în România, mai demult, auzeai de fenicul doar la Plafar, care avea semințe pentru ceai. Dar, din fericire și de câțiva ani buni, găsim fenicul în supermarketuri. Iar eu am găsit chiar și la mama în grădină. 🙂 Punctul forte al acestei…

    Vezi rețeta
  • Chili con carne, tocană picantă și aromată

    farfurie cu chili con carne si 3 nachos de porumb
    • Timp total: 50 minute

    Tocmai din Mexic vine această tocăniță consistentă, picantă, aromată, caldă și fresh în același timp. Este perfectă pentru anotimpul rece și pentru mesele mari, cu lumea dragă în jurul lor. Deși rețeta diferă de la o regiune geografică la alta, după cum zice și numele, ardeii chili sunt nelipsiți. Cel mai des, se gătește cu carne tocată de vită și asta pentru că, prin anii 1500, spaniolii au dus primele…

    Vezi rețeta
  • Pulpe de curcan la cuptor, cu bere și portocale

    • Timp total: 60 minute

    Gătesc din ce în ce mai des curcan, în special pulpe și aripi. Carnea are o dulceață delicată, iese suculentă și fragedă. Cum? Vă zic imediat în rețetă. Acum aș vrea să vă povestec câteva istorioare drăguțe despre această pasăre cu aspect nițel arogant. Glu! Glu! Poate știți că Europa a văzut curcanul doar după ce a fost adus din America de Nord de către conchistadorii spanioli. Dar poate nu…

    Vezi rețeta
  • Mâncare africană de năut cu salsa de rodie

    Bol de mancare de naut africana cu topping de pastă harissa, bol cu salsa de rodie si lipii rupte puse pe blat de lemn
    • Timp total: 50 minute

    Inspirată din bucătăria africană, această mâncare de năut este vegană, dar foarte sățioasă. Se știe că aceste bobițe de năut sunt bogate în proteine și fibre, fiind ideale pentru perioadele de post. Iar o porție din aceast prânz sau cină oferă 77% din necesarul zilnic de proteine și 127% din cel de fibre. Dacă faceți totul în casă, devine o rețetă mai complexă, dar eu zic că merită efortul de…

    Vezi rețeta
  • Prăjitură cu iaurt și piersici

    Prajitura cu piersici asezata pe doua farfurii de desert
    • Timp total: 55 minute

    Mereu mi-au plăcut prăjiturile cu fructe, în special răsturnatele. Sunt mai sănătoase, mai ușoare și foarte bune. Dar de data aceasta, am vrut un aluat cu iaurt. Iaurtul face aluatul mai umed, mai puțin aerat, mai puțin palid, parcă mai țărănesc. Fiind deja umed datorită compoziției, am pus fructele deasupra. Ce îmi place mie la prăjitura asta răsturnată, este că se face mai rapid. Dacă la pandișpanul clasic amestec lent…

    Vezi rețeta
  • Salată de roșii cu ardei și telemea

    • Timp total: 10 minute

    Ce să zic la salata asta, decât că e mega simplă și mega delicioasă!? În mod normal, nici nu m-aș fi gândit să o pun, crezând că toată lumea o face. Dar cum niște prieteni mi-au cerut rețeta și m-au sfătuit să pun mai multe astfel de salate pe blog, iacă-tă! 🙂 Cu ce o fac: roșii gustoase, ardei kapia bun, telemea de capră, de oaie, bivoliță sau vacă. Adică,…

    Vezi rețeta
  • Tartar de ton cu avocado și lime

    tartar de ton cu avocado
    • Timp total: 15 minute

    Ce este tartarul? Pentru unii deliciu, pentru alții supliciu. :)) Dacă în Europa tartarul se face din carne de vită crudă, în Japonia se face din pește, de regulă ton. E o rețetă rapidă și fără foc, chiar dacă unii ar strâmba din năsuc la vita sau peștele crud. Dar aici intervine acidul nelipsit din orice tartar. Că e sos worchester, că e suc de lămâie, lime sau sos de…

    Vezi rețeta
  • Pui cu dovlecel și ciuperci, la tigaie

    Mâncare de pui cu dovlecel și ciuperci, în tigaie
    • Timp total: 45 minute

    Într-o zi în care m-am simțit cam leșinată așa…, m-am pus să fac această mâncare: consistentă, plină de proteine, vitamine și minerale. Cu pui tăiat fâșii, cu dovlecel, ciuperci, spanac și smântână. Iar pentru că atunci când vreau sosul alb mai gros, adaug un pic de brânză, am pus și acum. De data asta cheddar ras, dar ar fi mers la fel de bine și o gouda sau o grana.…

    Vezi rețeta
  • Tăiței cu legume în stil Teriyaki

    Bol gri plin cu Tăiței și legume în stil Teriyaki
    • Timp total: 30 minute

    Rețeta asta am făcut-o acum mulți ani și de atunci a fost gătită și regătită de sute de persoane. Pot să zic că e una din topul rețetelor vegane de la Homefresh. Aș vrea să menționez că la prima facere a rețetei, sosul Teriyaki nu se găsea în comerț ca să iau să pun cu sticla. Așa că, l-am făcut din amintirile gustative. Cu același sos fac și acum rețeta,…

    Vezi rețeta
  • Salată de cartofi cu ton (fără maioneză)

    • Timp total: 40 minute

    Când e sezonul estival, îmi place să-mi gătesc ceva simplu, rapid și rece. Cum e salata asta de cartofi cu ton la conservă, roșii uscate în ulei din borcan și niște verdeață. Cu o vinegretă răcoritoare făcută din suc de lămâie, ulei de măsline și muștar. Salata de cartofi cu ton o fac, de regulă, cu o zi sau jumate de zi înainte de a o mânca. Asta pentru că…

    Vezi rețeta
  • Griș cu lapte – simplu sau aromat

    bol plin cu gris cu lapte si cu topping de dulceata de portocale
    • Timp total: 25 minute

    Pentru cei mici, dar și cei mari, grișul cu lapte este un desert yummy și la îndemână. Se face rapid și cu puține ingrediente. Gătit simplu și savurat cu 2-3 linguri de dulceață sau aromat. Ca arome de pus în grișul cu lapte, merg foarte bine vanilia, esența de rom, scorțișoara, cardamonul, apa de trandafir, apa de portocal etc. Dacă e să optez pentru aromare, eu prefer un mix de…

    Vezi rețeta
  • Cotlet de porc cu sos de cidru și muștar

    tigaie cu 3 cotlete de porc in sos de cidru si crengute de rozmarin
    • Timp total: 30 minute

    Ceva bun pentru o cină rapidă? Atunci aveți nevoie de cotlete de porc, cidru de mere, niște muștar cu boabe și smântână pentru gătit. Eu am făcut și câte o porție de cartofi natur pe lângă, dar și o salată asortată ar merge cu acestă rețetă. Înainte de a începe rețeta, vă recomand să scoteți cotletele din frigider, să le condimentați față-verso cu sare și piper. Acoperiți-le și lăsați-le până…

    Vezi rețeta
  • Spätzle cu spanac și ciuperci

    farfurie cu spatzle gătite cu spanac, ciuperci, rosii uscate si parmezan
    • Timp total: 30 minute

    Dacă nu ați încercat aceste paste nemțești numite spätzle, e timpul să o faceți, căci sunt foarte gustoase. Eu le-am descoperit la Lidl acum mulți ani. Sunt făcute de Combino, costă vreo 6-7 lei punga de 500 g. Am mâncat și făcute în casă, făcute în bucătăriile restaurantelor, dar alea mi s-au părut prea făinoase, prea groase. Astea în schimb, mi se par perfecte. De data aceasta le-am făcut cu…

    Vezi rețeta
  • Chicken Korma (pui cu iaurt în stil bengalez)

    bol cu mancare - korma de pui
    • Timp total: 35 minute

    Korma de pui este un fel de mâncare tradițional Mughlai, foarte apreciat în Bangladesh. Pe bază de pui, lactate și câteva mirodenii blânde, rețeta se poate face în 2 variante: una cu lapte și una cu iaurt. Cea cu lapte cred că e cea tradițională, dar eu vă prezint preferata mea: cea cu iaurt și lapte. Este o mâncare cu gust unic, e ușoară, blândă și exotică. Trebuie încercată pentru…

    Vezi rețeta
  • Pilaf de orez cu urzici (de post)

    farfurie cu orez si urzici asezata pe masa
    • Timp total: 50 minute

    Știu multă lume care nu a gustat niciodată urzici, deși eu nu concep primăvara fără ele. Așa sunt obișnuită din copilărie, ca în postul Paștelui să gătim și urzici, pe lângă alte verzituri de sezon. Urzicile sunt mai greu de cules, dar de mâncat alunecă pe gât ușor și fără urzicături :)). Sunt și nutritive pentru că sunt bogate în vitamina C, A, K, minerale și luteină. Deci plăntuța asta…

    Vezi rețeta
  • Conopidă cu ardei și caju stir fry

    • Timp total: 25 minute

    O rețetă vegană, rapidă și gustoasă, în stil asiatic. Cu buchete de conopidă, ardei grași colorați, morcov, ceapă verde și caju crocant. Toate trase la tigaie pe foc iute și învăluite apoi într-un sos plin de umami. Pentru garnitură, cel mai bine mi se pare că merge un orez fiert simplu, dar dacă evitați orezul, puteți fierbe niște tăiței. Ca la orice stir fry, să vă asigurați că prima dată…

    Vezi rețeta
  • Paste cu sos cremos de spanac și brânză

    • Timp total: 25 minute

    Recunosc, dintre sosuri verzi ce merg la paste, le prefer pe cele cu busuioc și leurdă. Sunt mai aromate decât spanacul și urzicile. Dar, cum e bine să mâncăm cât mai divers, când e sezon, îmi fac și paste cu spanac. Bogat în vitamina K, A și în fier (dar nu chiar așa mult cum credea Popeye), spanacul este o plantă sănătoasă pe care e păcat să o lăsăm deoparte…

    Vezi rețeta
  • Cotlet de miel la tigaie cu sos de iaurt și tahini

    cotlete de miel prăjite cu sos de iaurt și cartofi
    • Timp total: 30 minute

    Rozaliu și moale, cotletul de miel este un ospăț în sine. Lăsat cu os, ca să păstreze carnea suculentă, se obține o friptură delicată și cu o aromă blândă, mult mai blândă decât putem obține din carnea de oaie. Acestor cotlete eu le-am făcut o marinadă simplă cu ulei, suc de lămâie, chimion, cimbru și usturoi. Le-am lăsat câteva ore să-și tragă aromele, după care le-am rumenit în tigaia încinsă…

    Vezi rețeta
  • Quesadilla cu porc, brânză și bacon

    farfurie cu quesadilla de porc
    • Timp total: 30 minute

    Pe lângă gustul bun șI bogat, ce mai e fain la quesadilla, e că se face repede. Eu am mereu în frigider o pungă cu foi de tortilla în caz de urgențe. Gen musafiri care apar pe nepusă masă, sau prânzuri și cine în care vreau ceva cald și rapid. Această quesadilla o vom umple cu ceafă de porc rumenă și suculentă, salsa de roșii, brânză și bacon. Cât de…

    Vezi rețeta
  • Salată verde cu castraveți și sos de smântână

    bol de salata verde
    • Timp total: 15 minute

    Aceasta este o salată de primăvară, crocantă, răcoritoare și cu un sos catifelat de smântână. O puteți servi ca antreu sau garnitură la un fel principal mai greu, cum ar fi o friptură, un grătar. Recomandări:

    Vezi rețeta
  • Curry jamaican de cartofi și mazăre

    detaliu curry de cartofi in farfurie
    • Timp total: 40 minute

    O rețetă vegană pe cât de simplă, pe atât de aromată. Acest curry jamaican este puțin diferit de cel indian, căci se folosesc alte condimente. Laptele de cocos în schimb, este nelipsit și în el vom pune cartofi, morcov, mazăre, o roșie, ceapă. Și, desigur, usturoi și ghimbir care vor da acel zvâc tocăniței noastre, balansând dulceața legumelor.

    Vezi rețeta
  • Paste cu pesto de leurdă și roșii cherry

    farfalle cu pesto de leurda, rosii si parmezan ras
    • Timp total: 30 minute

    Leurda, usturoiul sălbatic sau usturoiul ursului este o plantă sălbatică de primăvară care în ultimii ani a creat un „boom” culinar. Proprietățile ei aromatice și medicinale au readus-o în atenție și în diverse preparate. Salate, supe, unturi aromate, sosuri sau plăcinte. Recomandări:

    Vezi rețeta
  • Caserolă cu ciuperci și cartofi

    farfurie cu ciuperci si cartofi la cuptor
    • Timp total: 70 minute

    Încă o rețetă cu ciuperci, căci mie tare mult îmi plac. 🙂 De data asta, le-am combinat cu rondele subțiri de cartofi, puțină ceapă și, desigur, usturoi. Am pus smântână grasă pentru gătit și câteva felii de brânză camembert. Per total, rețeta durează puțin mai mult decât v-am obișnuit eu, dar ținând cont că cel mai mult stă la cuptor, am zis că merită să v-o dau și vouă. Recomandări:

    Vezi rețeta
  • Hummus labneh cu roșii coapte

    farfurie cu hummus labneh și roșii coapte cu verdețuri
    • Timp total: 40 minute

    Rețeta asta se face foarte ușor și defapt tot ce se gătește termic sunt roșiile cherry, pe care noi le vom rumeni la cuptor. În rest, hummusul îl preparăm la blender cu năut de la conservă, ca să meargă treaba repede. Sigur, dacă unii dintre voi doresc să-și fiarbă singuri năutul, nu e nicio problemă. Rețeta o să vă placă cu siguranță, iar dacă aveți oaspeți și doriți să-i serviți…

    Vezi rețeta
  • Cartofi dulci cu legume și brânză

    cartofi dulci cu legume
    • Timp total: 30 minute

    Acesta este un preparat foarte gustos și sățios, cu arome de bucătărie mexicană. Se prepară ușor, la tigaie și pentru legume vom folosi cartofi dulci, ardei gras roșu, puțină ceapă și usturoi. Punem și boabe de porumb dulce la conservă, că merg foarte bine cu restul ingredientelor. Iar sosul care face ne poartă în Mexic este doar din roșii cuburi în sos și condimente. Mai punem niște brânză rasă deasupra…

    Vezi rețeta
  • Baby macrou cu sos de roșii uscate și capere

    sos de rosii cu capere si file de baby macrou
    • Timp total: 30 minute

    Am primit în dar o frumuțete de macrou mic și colorat. Proaspăt și filetat. L-am sărat și apoi tamponat cu puțină făină, după care l-am prăjit. De ce l-am dat prin făină și nu l-am prăjit direct? Ca să rămână pielea intactă și să nu se prindă de fundul tigăii. Pentru peștișori am făcut și un sos special pentru vietățile din apă. Unul cu roșii uscate, capere, usturoi, eșalotă și…

    Vezi rețeta
  • Tofu cu apio, piper și orez sălbatic

    farfurie cu orez si tofu in sos
    • Timp total: 35 minute

    O rețetă vegană de inspirație asiatică care se face foarte simplu și rapid la tigaie. Pentru ea, aveți nevoie de o bucată de tofu ferm, câteva tije de apio, usturoi, ghimbir și ceapă verde. În rest, vom mai folosi sosuri și condimente. Rețeta merge foarte bine cu orez, iar eu am ales un mix de sălbatic cu basmati. Recomandări: Această rețetă a fost publicată și în cartea Cele mai bune…

    Vezi rețeta
  • Piept de pui cu miere, usturoi și chili

    piept de pui cu sos de miere și garnitură de couscous
    • Timp total: 30 minute

    O rețetă rapidă de prânz sau cină cu piept de pui fraged și un sos de miere, cu mult usturoi și puțin chili. Sau atât cât vă place vouă de picant. Desigur, am folosit un piept de pui de calitate, dezosat și fără piele și l-am lăsat așa, mare și gros ca să iasă cât mai fraged. Usturoi am pus tot unul bun și tânăr, foarte important – neîncolțit! Cel…

    Vezi rețeta
  • Pește în crustă de mălai cu boia

    Peste prajit in crusta de malai
    • Timp total: 30 minute

    Îmi era dor de un pește prăjit în crustă de mălăi. În bucătăria mea nu prea prăjesc pește, prefer să-l fac la cuptor, că nu miroase. Sau înfășurat în hârtie de copt și pus la tigaie cu capac. Dar pofta e poftă, așa că am deschis larg geamul, hota la maxim și nici n-a fost așa grav cum îmi aminteam. Am folosit somn, un pește pe care îl ador. E…

    Vezi rețeta
  • Ceafă de porc la tigaie, cu ardei și ceapă

    reteta ceafa de porc cu ardei
    • Timp total: 30 minute

    Să mai gătim ceafa de porc și altfel decât tradiționala friptură cu cartofi pai! Iar rețeta asta e tare bună și culmea e că a mers bine cu sos tzatziki și lipie prăjită. Adică am făcut un fel de stir fry asiatic, un sos grecesc și am mâncat cu lipie libaneză. :))) Fusion, baby! Ceafa de porc e bine să o luați filetată, ca să nu vă chinuiți voi prea…

    Vezi rețeta
  • Mâncare de praz cu măsline

    reteta mancare de praz cu masline
    • Timp total: 30 minute

    Din bucătăria mediterană, am preluat această mâncare pe care noi, românii, o gătim în special în zilele de post. Este o mâncare simplă, ieftină și gustoasă. E bună și dacă o mâncăm rece, și dacă o mâncăm caldă, și cu pâine, și cu lipie sau mămăligă. Prazul, ceapa, roșiile, măslinele și uleiul sunt ingredientele de bază ale rețetei. De aici s-au născut mai multe versiuni, în funcție de zonă. Eu…

    Vezi rețeta
  • Gnocchi de cartofi cu sos romesco

    Mancare de gnocchi cu sos de ardei copti
    • Timp total: 25 minute

    O rețetă vegetariană, în care bucătăria italiană s-a cuplat cu cea spaniolă. 🙂 Foarte gustoasă rețeta și simplă. De gnocchi poate știți, poate nu. Sunt un fel de paste, mici bucățele de aluat preparat din făină de grâu, ou, cartofi și sare. Acești gnocchi îi găsiți în supermaketuri la refrigerate, lângă alte paste proaspete. Dacă vă plac, puteți încerca și rețeta Gnocchi cremoși cu salvie crocantă sau Gnocchi cu pesto…

    Vezi rețeta
  • Cotlet de porc cu mere și ceapă

    • Timp total: 30 minute

    Cotlet de porc gătit la tigaie cu mere, ceapă, muștar și ierburi. O rețetă rapidă și simplă care dă o dulceață aparte cărnii de porc. Este o mâncare ce se gătește, în special toamna și la începutul iernii, când merele sunt proaspete și aromate. Tot pentru aromă, vă recomand să folosiți mere roșii. Eu am pus soiul Granny Smith.

    Vezi rețeta
  • Pui Tikka Masala (pui în stil indian)

    • Timp total: 50 minute

    Cu mai multe condimente decât ingrediente de bază, puiul Tikka Masala e o mâncare indiană cremoasă, aromată, bogată. Mie îmi place la nebunie sosul, așa că rețeta asta are sos din plin. Tikka înseamnă bucăți, iar masala este un amestec de condimente măcinate folosite în bucătăria indiană. De aici și numele acestui preparat popular în întreaga lume. Fiind atât de cremos, puiul Tikka Masala se mănâncă cu orez sau lipie.…

    Vezi rețeta
  • Sarmale la tigaie cu carne de vită și varză

    Sarmale cu carne de vita si varza
    • Timp total: 35 minute

    Când ți-e poftă de sarmale, dar n-ai chef să le împachetezi și nici să faci o oală plină, ajungi să te gândești la soluții mai ușoare. Și așa au ieșit aceste sarmale la tigaie, cu același gust ca cele clasice. Cel puțin, mie așa mi se par. Că doar sunt făcute din aceleași ingrediente și vorba tatei, „în stomac ajung la fel” :)). Așa că, dacă doriți numai 2-4 porții…

    Vezi rețeta
  • Ciufulite cu varză roșie (chiftele)

    • Timp total: 40 minute

    Eu le-am zis ciufulite, că nu prea arată a chiftele, dar înțelegeți voi ce sunt. :)) Baza la ele este varza, iar eu am folosit roșie. Voi puteți pune și albă dacă vreți, vor ieși la fel de bune și gustul va fi aproape 100% la fel. Pe lângă varză, am mai pus morcov, cartof, ceapă, usturoi și mărar verde. Le-am dat ouă, puțină făină și câteva condimente. Asta a…

    Vezi rețeta
  • Paste cu somon afumat și sparanghel

    • Timp total: 20 minute

    O rețetă elegantă, sănătoasă și rapidă, pe care o puteți face oricând vreți ceva mai deosebit, cu efort minim. Sparanghelul e foarte bun în perioada lui, adică din aprilie la final de iunie. Din punct de vedere calitativ, dar și economic, vă recomand să-l consumați când e în sezon. Și pentru că are un preț piperat, e bine să știți să-l alegeți pe cel proaspăt. Anume, cel cu tulpinile ferme,…

    Vezi rețeta
  • Ciocolată de casă cu nuci

    • Timp total: 35 minute

    Această ciocolată de casă înseamnă enorm pentru mine. Este rețeta nașului meu, un om pe îl voi iubi și admira toată viața. Iar povestea ciocolatei este că în fiecare an de ziua mea, Nanu (cum îi ziceam eu) îmi făcea o tavă plină. Chiar și când am crescut și m-am mutat la 700 km depărtare, nu a contat. Tradiția a rămas, iar Nanul Bertie îmi trimitea prin poștă ciocolata aniversării…

    Vezi rețeta
  • Salată de năut cu legume

    • Timp total: 30 minute

    Știți că mie îmi plac salatele, iar de data asta am făcut una cu iz arăbesc, cu năut, orez, legume și dressing cu tahnini. Sănătoasă și sățioasă. Am folosit năut de la conservă ca să fie prânzul repede gata. Năutul l-am condimentat și tras vreo 4-5 minute la tigaie. Am pus la fiert orez basmati integral și, între timp, am făcut sosul. Sosul, cu tahini, suc de lămâie, sare, apă…

    Vezi rețeta
  • Vită Sichuan

    • Timp total: 25 minute

    Vita Sichuan sau Szechuan este o mâncare picantă cu carne de vită, legume și sos. Denumirea vine de la regiunea chinezească și, în traducere, Sichuan înseamnă 4 râuri. Bucătăria de acolo e una bazată pe mâncăruri foarte picante. Iuțeala e dată, de regulă, de usturoi, ghimbir, ardei iute și piperul Sichuan. Acest tip de piper nu este mai picant decât piperul negru, dar fiind folosit mai mereu cu ardei iute…

    Vezi rețeta
  • Caserolă tex-mex cu cartofi dulci

    • Timp total: 45 minute

    Ca tot mexicanul, am făcut o caserolă la cuptor cu porumb, fasole, cartofi dulci, cheddar și un sos salsa făcut de mine. E o rețetă simplă și gustoasă, mai ales dacă sunteți fani mâncare mexicană. Pe lângă legumele și brânză cheddar, m-am folosit și câteva foi de tortilla, că pâinea nu prea își are locul aici. Acum, tortilla o puteți integra în caserolă, unde se va înmuia, ori o puteți…

    Vezi rețeta
  • Tocăniță caraibiană de fasole

    • Timp total: 35 minute

    Toată lumea mănâncă tocănițe, inclusiv locuitorii și pirații de la Marea Caraibilor. Le place și lor fasolea, cum îmi place și mie, doar că ei o fac diferit, cu ingrediente locale. Laptele de cocos e unul dintre ele și ați fi surprinși ce bine merge cu fasolea. Rețeta e vegană, fără ciolan de porc afumat. 😁 Dar e fresh, ușoară și în același timp consistentă. Acum, dacă tot ne dăm…

    Vezi rețeta
  • Salată cu piept de pui și fasole roșie

    salata cremoasa cu piept de pui
    • Timp total: 20 minute

    Iată încă o salată pentru un bufet suedez cu preparate reci, făcute în avans ca să vă bucurați și voi de party. E bună și de luat la birou pe post de prânz, căci e foarte sățioasă. Eu am făcut-o dintr-un piept de pui recuperat dintr-o supă. Pe lângă carne am mai pus un morcov proaspăt, fasole roșie de la conservă și ardei copți. Puteți pune și ardei crud, dacă…

    Vezi rețeta
  • Pui la tigaie cu unt și ciuperci

    reteta piept de pui la tigaie cu unt si ciuperci
    • Timp total: 35 minute

    Din categoria prânzuri și cine rapide, vă fac poftă azi cu această rețetă simplă, dar gustoasă. Eu am făcut-o cu piept de pui, dar se pot folosi și pulpe dezosate. Am mai pus unt, ca pieptul de pui să nu iasă sec, și ciuperci brune că-s mai aromate ca cele albe. Iar pentru că-i o rețetă mai țărănească, parcă nu mergea cu pâine, așa că am făcut o mămăligă. Înainte…

    Vezi rețeta
  • Mușchiuleț de porc la cuptor cu sos de vin alb

    • Timp total: 35 minute

    Cum să faceți friptura perfectă din mușchiuleț de porc, adică suculentă, fragedă și plină de arome, vă zic în această rețetă. O să vă placă sigur! În plus, din bunătatea rămasă în tigaie după rumenirea cărnii, vom face și un sos cu unt și vin. Recomandări:

    Vezi rețeta
  • Salată crocantă cu cartofi dulci și rodie

    • Timp total: 25 minute

    O salată sănătoasă și sățioasă, care poate ține lejer loc de prânz sau cină. Cu orez, cartofi dulci, morcov, semințe de rodie și merișoare deshidratate. Și cu miez de dovleac și migdale. Toate astea învăluite într-o dressing bun tare, cu suc de portocală și mirodenii calde. Rețeta e simplă că în afară de pregătirea ingredientelor, nu e mai brânză de făcut. Recomandări:

    Vezi rețeta
  • Aripi de curcan la cuptor

    reteta aripi de curcan la cuptor
    • Timp total: 50 minute

    Aripile astea gigante sunt atât de bune, că rozi și oasele. Iar meritul se acordă nu doar curcanului, dar și sosului care îmbracă aripile. Un sos care frăgezește carnea și îi dă o aromă și dulceață yum-yum. Sosul se face simplu, cu ulei, muștar, nițică miere și condimente: usturoi, boia, chili pentru cei mai îndrăzneți. Asta e tot! Apoi aripile intră la cuptor unde se vor găti și rumeni frumos.…

    Vezi rețeta
  • Cobbler de mere

    • Timp total: 50 minute

    Mmm, ce aromă de sărbătoare are acest cobbler de mere! Mai că-ți vine să-i lași și lui Moș Crăciun o porție pe masă. Aluat puțin și fin, mere multe în sos de portocale cu scorțișoară, nucșoară, cuișoare și ghimbir. Rețeta am primit-o de la prietena mea, Dana, care o are de la Betul – aici Instagramul ei, bun de urmărit, că are rețete foarte faine: turkuazkitchen. Când am vizitat-o (pe…

    Vezi rețeta
  • Ficăței la tigaie cu vin alb și usturoi

    Reteta Ficatei de pui la tigaie cu vin alb si usturoi
    • Timp total: 30 minute

    Ce buni sunt ficățeii dacă știi cum să-i gătești! Iar preferații mei sunt aceștia cu vin alb și usturoi. Pe lângă că sunt gustoși, se fac repede și fără bătăi de cap. În plus, e o mâncare ieftină, dar foarte hrănitoare. Ficățeii de pui conțin complexul de vitamine B, inclusiv B12 și mai au și o doză sănătoasă de fier și zinc. Ah, și în 100 g de ficat de…

    Vezi rețeta
  • Paste cu zucchini și roșii uscate

    Paste cu zucchini si rosii uscate
    • Timp total: 25 minute

    Când ai poftă de niște paste bune și sănătoase, fă această rețetă bogată în vitamine și minerale. Eu ador și dovleceii și roșiile uscate, care sunt mai nutritive decât cele proaspete. Gândiți-vă că 100 g de roșii uscate conțin 169% din doza zilnică de vitamina C, 20% magneziu, 15% fier și tot 15% B6. În plus, conțin mult umami. Iar în 100 g de zucchini se află 40% din doza…

    Vezi rețeta
  • Varză Gujarati cu cartofi și iaurt

    Varza gujarati cu cartofi si iaurt
    • Timp total: 25 minute

    Varza Gujarati este un preparat indian renumit, cu un gust dulce-acrișor, picant și aromat. Pentru cine nu e obișnuit cu preparatele indiene, rețeta asta s-ar putea să i se pară nițel ciudată. Asta pentru că în bucătăria indiană se folosesc multe condimente puternic aromate. Această mâncare caldă, se face cu varză, lapte de cocos și mirodenii specifice. Uneori și cu cartofi, alte ori cu mazăre sau diverse legume. Se servește…

    Vezi rețeta
  • Sos de mure pentru friptură

    Sos de mure pentru rata, vita, vanat
    • Timp total: 30 minute

    Un sos bun pentru carnea de rață, vită, vânat și porc. Adică o carne dulce. Sosul are un gust bogat, ușor astringent și o consistență nici prea lichidă, nici prea groasă. Iar culoarea, ce să vă spun!? E superbă! Un roșu închis ca vinul ăla bun. Fiind iarnă, eu am folosit mure congelate pe care NU le-am decongelat înainte de a le folosi. Nu e nevoie. Dar rețeta se poate…

    Vezi rețeta
  • Porumb cu brânză la cuptor

    Porumb cremos cu branza si smantana
    • Timp total: 30 minute

    Dacă tot a fost Ziua Recunoștinței, eu sunt recunoscătoare pentru rețeta asta a americanilor. De regulă, ei o gătesc pentru această zi specială și o servesc pe post de încă o garnitură pe masa îmbelșugată. E foarte simplă, se face la cuptor și rezultă o mâncare la caserolă gustoasă și cremoasă. Numai bună pentru vremuri friguroase. Mie îmi place să o servesc și ca fel principal pentru prânzuri vegetariene. Caz…

    Vezi rețeta
  • Brioșe cu nuci și portocale

    Reteta briose de iarna cu nuci si condimente
    • Timp total: 50 minute

    Pentru sezonul de iarnă, am făcut aceste brioșe cu nuci, portocale și condimente calde. O rețetă simplă, cu puține ingrediente și care are gust de Crăciun. Asta pentru că le-am aromat cu pumpkin pie spice (condimente pentru plăcintă cu dovleac), pe care l-am făcut eu. Vi-l puteți prepara și voi într-un borcănaș să-l aveți pe timp de iarnă. Îl puteți folosi la diverse deserturi, băuturi calde pe bază de lapte…

    Vezi rețeta
  • Salată thai cu tăiței și legume

    Salata cu taitei si legume
    • Timp total: 25 minute

    O salată de inspirație thailandeză, cu fidea și multe legume. Pentru cranț-cranț am adăugat și niște migdale, iar pentru aroma exotică am făcut un dressing de susan. Salata e foarte versatilă, așă că merge să scoateți sau adăugați legume în funcție de preferințe și ce aveți prin casă. Eu, de regulă, o fac din resturi rămase de la alte preparate. Dacă vă știți cu alergii alimentare, atenție că salata conține…

    Vezi rețeta
  • Taco cu carne de porc și varză

    Reteta taco cu cotlet de porc
    • Timp total: 30 minute

    Taco-ul ăsta e unul dintre preferatele mele. Dacă s-ar comercializa, ar fi ideal. Nu mi-ar mai trebui prea des shawarma sau gyros. :)) Cu ce e de e așa bun? Păi cu un cotlet bun de porc condimentat fain. Apoi vine brânza gouda, o salată de varză cu pătrunjel și un sos brici, ardei iute, ceapă roșie, ridichi.

    Vezi rețeta
  • Maioneză de casă cu lămâie

    Maioneza de casa cu lamaie
    • Timp total: 10 minute

    Inventată de francezi încă din secolul al XVIII-lea, maioneza este cunoscută și mâncată în toată lumea. Acest sos rece, gros și cremos îl folosim la sandwichuri, salate, cartofi prăjiți, dar și ca bază pentru alte sosuri renumite. De exemplu, sosul tartar, remoulade sau ranch. Eu o folosesc și la sosul pentru burgeri, și la puiul crocant pentru că frăgezește fain carnea. Metoda clasică de a face maioneza este cu gălbenuș…

    Vezi rețeta
  • Piept de rață (ca la carte)

    reteta Piept de rata
    • Timp total: 25 minute

    Poate vi s-a întâmplat și vouă să mâncați la restaurant un piept de rață dezamăgitor. De cele mai multe ori prea făcut, prin urmare carnea tare și gust de rață pierdut. În fapt, dacă știi tehnica și timpii de gătire, e foarte ușor să faci un piept de rață bun. E și rapid chiar. Înainte de a trece la rețeta pe care o folosesc toți marii chefi și nu numai,…

    Vezi rețeta
  • Tăiței chow mein cu legume și arahide

    taitei chinezesti cu legume
    • Timp total: 30 minute

    O rețetă vegană făcută la wok, cu tăiței, zucchini, ardei, morcovi, ceapă și arahide. Și, bineînțeles, un sos dulceag-sărat-acrișor-ușor picant. Ca la fiecare mâncare stir fry, prima dată vom pregăti ingredientele, căci odată ce aprindem focul, totul trebuie să meargă super rapid. Dacă nu ați citit încă articolul meu Cum să faci un stir fry, citiți-l și veți găti cu ochii mici, dar veți mânca cu ei mari. 😂 Recomandări:

    Vezi rețeta
  • Ficăței de pui cu boia

    Reteta ficatei de pui cu boia si legume
    • Timp total: 55 minute

    Ce ziceți de o mâncărică de ficăței de pui fragezi și aromați cu boia și legume? Faceți și o mămăligă și aveți un prânz sau o cină pe cinste. 🙂 Sunt multe persoane cărora nu le plac ficățeii. Dar știți de ce? Pentru că nu au mâncat niciodată ficăței gătiți corect. Adică exact atât cât să rămână fragezi și dulci. Nu tari și amari, ceea ce se întâmplă dacă îi…

    Vezi rețeta
  • Pastă de ton cu avocado

    Reteta de pasta cu ton si avocado
    • Timp total: 15 minute

    Dacă vreți ceva bun și consistent de întins pe pâine dimineața, încercați rețeta asta sănătoasă și gustoasă. Pasta am făcut-o din ton la conservă, avocado, ceapă roșie, măsline verzi, mărar, iaurt și lămâie. Rețeta e destul de versatilă, așa că puteți înlocui una-alta. De exemplu: În rest, vă sfătuiesc să o mâncați repede, că dacă stă prea mult la frigider (gen 2 zile), avocado-ul se oxidează și nu mai arată…

    Vezi rețeta
  • Paste cu broccoli și sos alb

    Reteta paste cu broccoli
    • Timp total: 30 minute

    Dacă sunteți fani broccoli, sigur vă va plăcea această combinație de paste și buchețele de broccoli, cu sos cremos și aromat. Ingredientele sunt simple, instrucțiunile ușor de urmat, așa că nu are cum să nu vă iasă și vouă la fel de bună și rafinată. 😉 Recomandări: Notă: Rețeta aceasta am publicat-o și în cartea Cele mai bune rețete Homefresh, vol. 2. Credit foto: Ovidiu Bejan

    Vezi rețeta
  • Aripioare de pui lipicioase

    Reteta aripioare de pui lipicioase la tigaie
    • Timp total: 30 minute

    Aripioarele astea sunt savuroase și lipicioase cât să te lingi pe degete. Se gătesc la tigaie, iar rețeta este una simplă, cu timp de preparare scurt. Tot secretul stă în sosul aromat și lipicios. 😋 Pentru sos, am folosit suc de portocale coapte, bere blondă, un oțet balsamic bun și miere polifloră pentru că are un gust neutru. Am mai pus usturoi și ghimbir care mi se par esențiale pentru…

    Vezi rețeta
  • Ciuperci în sos toscan

    Reteta ciuperci in sos cremos
    • Timp total: 30 minute

    Se zice că renumitul preparat denumit „Pui toscan” s-a născut în restaurantul unei familii italiene din America. Și cum sosul a fost vedeta, nu neapărat puiul, i s-a dus vestea și s-au născut multe variații și combinații. La bază, acest sos toscan se face cu spanac baby, smântână, parmezan, roșii uscate și condimente italienești. Cam așa îl facem și noi acum, doar că scăldăm ciuperci în el, în loc de…

    Vezi rețeta
  • Pisto – ghiveci de legume spaniol

    Reteta Pisto - mancare de legume spaniola
    • Timp total: 60 minute

    Pisto este o mâncare de legume de origine spaniolă. Se prepară cu ceapă, roșii, vinete, dovlecei, ardei și ulei de măsline. Se servește ca fel principal, ori garnitură, ori cu ouă la micul dejun. Pisto este la fel de bun ca și ghiveciul nostru, caponata italienilor, ratatouille-ul francezilor și merită încercat pentru că, desigur, gustul diferă. Recomandări

    Vezi rețeta
  • Pere coapte și aromate

    Pere aromate la cuptor
    • Timp total: 60 minute

    Fructele la cuptor sunt un desert pe cât de simplu, pe atât de savuros. Iar perele coapte sunt ceva de vis. Un desert elegant, aromat și care umple bucătăria de un miros de sărbătoare. Eu am folosit niște pere mari și foarte coapte, destul de moi. Dacă perele voastre sunt mai ferme, s-ar putea să necesite vreo 5-10 minute în plus la cuptor. Mirodeniile pe care eu le-am folosit au…

    Vezi rețeta
  • Supă cremă de ciuperci

    Reteta Supa vegana de ciuperci
    • Timp total: 40 minute

    Deși nu conține lactate și nici făină, supa asta este cremoasă și gustoasă ca versiunea vegetariană. Doar că e mai sănătoasă și cu mai puține calorii, grăsimi și carbohidrați. Ca să o pasați, aveți nevoie de un blender vertical, sau un blender cu cană. Ca să o gătiți fain, urmează sfaturile prețioase. 😄 Recomandări

    Vezi rețeta
  • Pui în sos de roșii cu busuioc

    Piept de pui in sos de rosii cu busuioc
    • Timp total: 30 minute

    Piept de pui rumen și aromat în sos de roșii cu smântână, parmezan și busuioc. E o mâncare care te unge pe suflet, cum s-ar zice. 🙂 Eu lângă ea fac un orez sau couscous, că se combină bine cu sosul. Cu pâinea parcă nu merge așa de bine. În rest, n-am mare brânză să vă zic… Rețeta e simplă și nu prea aveți cum să dați greș. Numai să…

    Vezi rețeta
  • Salată cu avocado și feta

    Salata cu avocado, feta si verdeturi
    • Timp total: 10 minute

    Iată ceva simplu și sănătos! O salată cu avocado, feta și mix de verdețuri care se face în maxim 10 minute. E numai bună pentru un prânz fugar la lucru, dar și un starter sau o garnitură pentru alte mese. Recomandări:

    Vezi rețeta
  • Cartofi dulci la cuptor cu năut și sos tahini

    • Timp total: 50 minute

    Acest preparat vegan oferă un răsfăț culinar extraordinar. 🥰 Dulceața cartofilor împreună cu năutul tăvălit prin condimente calde, complexitatea sosului de susan care-i ușor amărui și salata acrișoară și proaspătă, dau un balans minunat de gustos. Recomandări: Notă: Rețeta aceasta am publicat-o și în cartea Cele mai bune rețete Homefresh, vol. 2. Credit foto: Ovidiu Bejan

    Vezi rețeta
  • Pulpe de curcan la cuptor

    reteta simpla pulpe de curcan la cuptor
    • Timp total: 60 minute

    Cred că aceasta e cea mai simplă variantă de a face pulpele de curcan rumene și suculente. Se știe că pasărea asta mare e mai greu de gătit decât puiul sau rața. Pulpele au carne roșie, pieptul are carne albă. Dacă gătești curcanul întreg, până aștepți să se pătrundă picioarele, pieptul se usucă. Dacă vreau o friptură faină de curcan la cuptor, prefer să fac fie pulpe cu os, fie…

    Vezi rețeta
  • Salată norvegiană de cartofi și hering

    salata rece cu hering, cartofi, ou si ceapa
    • Timp total: 45 minute

    În această salată folosim două ingrediente simple și de bază în bucătăria norvegiană: herringul și cartofii. Iar pentru că am luat de la Ikea un borcănaș cu hering marinat cu mărar, m-am hotărât să îl încorporez într-o salată rece cu cartofi fierți. Salata e numai bună ca antreu, dar să știți că eu am mâncat-o pe post de prânz. 😀 Avantajele salatelor pe bază de cartofi sunt că îți poți…

    Vezi rețeta
  • Vinete cu mozzarella și sos marinara

    Caserola vinete parmigiana
    • Timp total: 60 minute

    Vinete în sos aromat de roșii, cu brânză toropită de căldura cuptorului – ce poate fi mai bun!? Deși nu conține carne, e o mâncare consistentă care poate fi servită ca fel principal. Recomandări: Notă: Această rețetă am publicat-o și în cartea Cele mai bune rețete Homefresh, vol. 2. Credit foto: Ovidiu Bejan

    Vezi rețeta
  • Mac & Cheese rapide, fără coacere

    Mac & Cheese rapide, fără coacere
    • Timp total: 25 minute

    Ce este Mac & Cheese? O rețetă de macaroane cu brânză. Dar atenție, nu sunt macaroanele cu brânză sărată cu care mulți dintre noi am copilărit. Alt gust, altă distracție. 🙂 În SUA și în Canada le zice Mac & Cheese, în UK și Europa, în general, Macaroni cheese. În mod tradițional, este un preparat care se face în caserolă la cuptor, dar la fel de bine se poate face…

    Vezi rețeta
  • Pui cu ardei și smântână

    • Timp total: 35 minute

    O mâncare pentru prânz sau cină foarte simplă și gustoasă pe care eu o fac ba cu piept de pui, ba cu pulpe de pui dezosate. Recomandări prețioase 😀 Așa cum am spus și în alte rețete, nu uitați să aduceți puiul la o temperatură apropiată de cea a camerei, înainte de a-l pune în tigaie. De ce? Dacă o bucată de carne este rece, în interiorul ei se va…

    Vezi rețeta
  • Guacamole mexican

    • Timp total: 10 minute

    Bună de mâncat cu tortilla prăjită, această pastă de avocado se face chiar înainte de servire, altfel se oxidează și nu mai are nici aceeași culoare, nici același gust. Pentru ea, folosiți avocado copt și roșii aromate. Ca orice antreu, savoarea vine din ingrediente. Cum verificați avocado-ul? Puneți degetul mare pe cerculețul unde a fost tulpina. Apăsați ușor și dacă se afundă puțin, înseamnă că fructul este copt. Dacă opune…

    Vezi rețeta
  • Salată farfalle Caprese

    • Timp total: 20 minute

    O salată răcoritoare, de vară care se face foarte repede și este destul de consistentă cât să constituie un prânz sau o cină. Aveți nevoie doar de paste, mozzarella proaspătă, roșii cherry, câteva capere în oțet și pesto de busuioc. Pesto puteți folosi cumpărat sau, mult mai bun și sănătos, făcut în casă. Cum se face, vedeți rețeta de pesto. Legat de paste, eu am folosit farfalle, dar orice tip…

    Vezi rețeta
  • Prăjitură răsturnată cu prune

    felie de prajitura cu prune pe farfurie verde
    • Timp total: 45 minute

    Pufoasă, zemoasă și aromată. Prăjiturile cu fructe sunt deserturile mele preferate, iar această răsturnată am făcut-o de multe ori în ultima perioadă. Asta pentru că o fac repede, ușor și e pe gustul tuturor, de la mic la mare. Pentru pandișpan nu e nevoie de mare brânză (chiar deloc brânză :P) și tot timpul am în casă ouă, făină, zahăr și ulei. Prune am doar în sezon, dar când nu…

    Vezi rețeta
  • Salată rece de castraveți cu aguridă

    • Timp total: 10 minute

    Din categoria rețete de familie, vă prezint această „salată” sau mai degrabă „supă” rece făcută cu castraveți, ceapă și zeamă de aguridă. Noi îi zicem „ciorbușcă”, dar am văzut că prietenul Google nu știe cuvântul. 😁 Prima dată să o luăm cu începutul. Agurida este denumirea dată strugurilor verzi, necopți. Cu ea se acreau pe vremuri diverse mâncăruri, în special ciorbele, sosurile și salatele. Se mai folosea la legume, pește…

    Vezi rețeta
  • Lasagna vegetariană la tigaie

    Lasagna fara carne
    • Timp total: 35 minute

    Această rețetă simplă este pentru toți iubitorii de lasagna. Cu zucchini, sos de roșii, ardei, multă brânză și busuioc, este cina perfectă pentru sezonul însorit. E consistentă, dar lejeră cu arome de Italia la malul mării. Așa că, dacă vă e poftă de o lasagna, dar nu aveți chef să aprindeți cuptorul, puteți face această variantă vegetariană la tigaie, în doar 35 de minute. Gustul e la fel de savuros…

    Vezi rețeta
  • Paste alla Norma (vegane)

    penne alla norma
    • Timp total: 35 minute

    Cunoscută și ca „pasta con le melanzane”, această mâncare siciliană de paste cu vinete este foooarte gustoasă! Vă recomand să o faceți vara, când vinetele sunt încă adolescente și dulci. Sigur o să vă placă! Eu am modificat rețeta puțin și așa a ajuns să fie fără brânză ricotta, cum se face din moși strămoși. Pentru că fulgii de drojdie inactivă sunt un înlocuitor bun pentru parmezan, i-am presărat deasupra,…

    Vezi rețeta
  • Pui cu sos de tarhon

    Pui cu sos de tarhon si cartofi
    • Timp total: 30 minute

    A început să îmi placă tot mai mult tarhonul și să-l folosesc tot mai des pe timpul verii, când este proaspăt. Iar în această rețetă îmi place mult cum sosul cremos capătă arome de citrice ușor picante, ce merg de minune cu pieptul de pui. Pentru garnitură, eu am făcut cartofi noi sotați și asta vă recomand și vouă. Se știe că tarhonul și cartofii fac pereche bună. 😉 Tarhonul…

    Vezi rețeta
  • Tocăniță de porc cu vin roșu

    • Timp total: 90 minute

    Mie îmi plac tocănițele, mai ales când vremea e friguroasă și mohorâtă. Și pe lângă că e comfort food, îmi place că te poți juca la preparare, punând ce-ți trece prin cap. O poți adapta și pe parcurs, așa încât nu prea o dai greș cu aceste tocănițe. Acum, pentru că am avut și pulpă, și ceafă de porc proaspete, am făcut această mâncare cu ardei gras rămas prin frigider…

    Vezi rețeta
  • Porumb dulce cu unt și mirodenii

    porumb dulce cu unt
    • Timp total: 15 minute

    Porumbul dulce, în lapte, la noi se mănâncă doar fiert și copt. Dar mie îmi place mult și tras la tigaie cu unt sau făcut la cuptor. În așa fel îl folosesc în diverse preparate mai complexe sau pe post de garnitură. Dacă nu mai știi ce garnituri să faci, porumbul este o variantă bună și rapidă. O să vezi imediat cât de simplu se prepară rețeta asta, cu care…

    Vezi rețeta
  • Prăjitură umedă cu mere și scorțișoară

    • Timp total: 45 minute

    La mine în bucătărie, prăjitura asta a făcut furori chiar printre persoanele care nu se-aruncă la deserturi cu fructe. Ce mi-a plăcut mie pe lângă gustul foarte bun, a fost aluatul. Umed, alunecă firesc pe gât fără să simt nevoia să beau ceva lichid între timp. Și, dacă aluaturile umede clasice se fac cu o tonă de ulei, la acesta am înlocuit 1/2 din ulei cu iaurt. Dar ce face…

    Vezi rețeta
  • Prăjitură simplă cu prune

    • Timp total: 50 minute

    Prăjitura asta nu necesită cine știe ce aptitudini de cofetar. E simplă, ușoară și se poate face nu doar cu prune, ci și cu vișine, caise sau mere. Urmează regula de 5, adică 5 oua, 5 linguri de zahăr, 5 de făină, 5 de ulei. Pe lângă faptul că este rapidă, îmi place că fructele sunt din abundență, aluatul e aerat și pufos, ceea ce o transformă într-un desert ușor…

    Vezi rețeta
  • Dovlecei pane

    • Timp total: 30 minute

    Dovlecei pane, o rețetă simplă cu doar 5 ingrediente. Așa cum îi făcea mama când eram mici și-i mâncam goi sau între două felii de pâine proaspătă. Sigur, sunt și mai buni cu un sos de iaurt și usturoi, cu verdețuri și chiar perfecți cu Sos romesco. Voi îi puteți mânca cum doriți, de făcut se fac repede și foarte simplu. 😃 Le-am zis dovlecei pane, pentru că așa îi…

    Vezi rețeta
  • Salată clasică de ardei copți

    • Timp total: 15 minute

    Recunosc că salata asta de ardei copți, care e și preferata mea, am descoperit-o în Banat. Clasică ar fi, dar iată că la mine în familie se făcea mai simplu și mai fad. Iar cele (tot clasice) din restaurante erau și sunt prea oțețite, cu ardeii prea puțin vedete. Mi-ar fi plăcut ca rețeta să fie 100% ca cea a lui Iby – prietena și „mama-doi” cum îi spuneam -,…

    Vezi rețeta
  • Orez cu zucchini

    Orez cu dovlecei
    • Timp total: 30 minute

    Acest orez cu zucchini este o garnitură perfectă de vară, având un gust cald și răcoritor. Se prepară simplu și merge bine lângă pește, friptură de orice fel ori ficăței.  Vă recomand să îl faceți cu supă de pui, cum îi dă un gust mai bun decât supa de legume. Zucchini poate fi înlocuit cu dovlecel, numai să fie unul tânăr cu mijlocul crocant și nu spongios. Asta pentru că…

    Vezi rețeta
  • Tabbouleh – salată de pătrunjel

    salata Tabbouleh
    • Timp total: 15 minute

    Tabbouleh este o salată levantină foarte răcoritoare și aromată. Se face cu muuult pătrunjel verde, câteva frunze de mentă, castravete, roșie, ceapă și bulgur. Se mai pot pune semințe de rodie, nu doar pentru gust, dar și pentru aspect. Iar în unele variante nu se pune roșie. Salata asta cu gust de proaspăt, acrită ușor cu suc de lămâie, se mănâncă de regulă, alături de hummus și falafel. Noi o…

    Vezi rețeta
  • Hummus cu leurdă

    Pasta de naut cu susan si leurda
    • Timp total: 15 minute

    Această pastă de năut orientală, alături de leurdă devine și mai sănătoasă, dar mai ales gustoasă. Poate fi un antreu sau o gustare minunată ce se mănâncă cu lipie, crackerși sau pâine. Merge foarte bine alături de legume cum ar fi: roșii, castraveți, ardei, morcovi, măsline. De preparat, se prepară foarte simplu, dar și rapid dacă alegi să o faci cu năut de la conservă. Eu am mereu năut și…

    Vezi rețeta
  • Chimichurri verde – sos pentru grătare

    Ulei aromatizat de patrunjel
    • Timp total: 15 minute

    Sosul chimichurri este ideal pe pește, pasăre, porc sau vită la grătar ori tigaie. Prospețimea se armonizează perfect cu carnea astfel gătită. Dar merge foarte bine și pe conopidă, dovlecei sau rădăcinoase la grill. Chimichurri vine tocmai de peste ocean, din Argentina și Uruguai. De fapt, e mai degrabă un ulei puternic aromatizat cu pătrunjel verde, acesta fiind și ingredientul principal. Așa se face că, deși există multe variațiuni ale…

    Vezi rețeta
  • Salată de vinete cu roșii (zaalouk)

    • Timp total: 40 minute

    Pe modelul preparatului marocan numit „zaalouk”, am făcut salata asta de vinete cu roșii. Atât că eu am pus și ceapă caramelizată – mi se pare mai reușită așa – și am ales varianta cremoasă, cu vinete coapte și nu prăjite. Se poate mănânca cu pâine, mămăligă coaptă, lipii rumene, dar merge bine și lângă orez. Ca aproape întotdeauna, vă recomand să folosiți vinete tinere. Cu cât sunt mai mici,…

    Vezi rețeta
  • Mâncare bună de urzici

    • Timp total: 50 minute

    Urzicile sunt plante medicinale cu un conținut bogat de săruri minerale, vitamina K, A, C, calciu, fier și mangan. De ele ne putem bucura primăvara și toamna devreme, cât sunt încă micuțe și neînflorite. Urzicile se găsesc pe tot globul, unde e climă temperată și se gătesc în diverse feluri. Eu azi am ales să fac o rețeta clasică de mâncărică de urzici cu lapte, cum se face în Ardeal…

    Vezi rețeta
  • Salată de iarnă cu rădăcinoase coapte

    Salata de sfecla rosie, morcov si pastarnac
    • Timp total: 40 minute

    O salată perfectă pentru anotimpul rece este aceasta cu ingrediente de sezon. E ușor crocantă, cu gust cald, dulce-acrișor. Se face destul de repede și foarte simplu. Am curățat și tăiat morcovii, sfecla roșie și păstârnacul, le-am stropit cu ulei de măsline și le-am dat la cuptor. Când au fost gata, le-am dat printr-un dressing cu lămâie și miere. Iar pentru prospețime și un plus de vitamine, am presărat la…

    Vezi rețeta
  • Salată de vinete japoneze

    Salata rece cu vinete lunguiete, ceapa verde si usturoi
    • Timp total: 15 minute

    Vinetelor japoneze li se mai zice și chinezești, asiatice sau lunguiețe. Le-am descoperit acum foarte mulți ani, în călătoriile mele îndepărtate și mi-au plăcut mult. Sunt frumoase, nu prea au sâmburi și sunt ceva mai dulci ca ale noastre. Le-am mâncat în multe feluri, inclusiv o salată fresh de la care am și pornit rețeta asta. Doar că am ieșit de pe continentul galben și am ajuns cu ea în…

    Vezi rețeta
  • Hribi cu praz și smântână

    • Timp total: 30 minute

    Pe când unii învățau să modeleze în plastilină, eu învățam să recunosc ciupercile comestibile din pădure. 😁 Hribi, ghebe, iuțari, gălbiori, creasta cocoșului și tot așa. Iar dintre toate, hribii erau preferații familiei. Și mare era satisfacția când găseam hribi în excursiile noastre montane. Da’ parcă și mai mare era când găteam prima tură. Cu usturoi la ceaun, uneori și cu smântână, mereu cu mămăligă. Hribii ce i-am gătit azi,…

    Vezi rețeta
  • Salată de sfeclă roșie cu portocale

    Salata de iarna cu sfecla rosie cruda
    • Timp total: 20 minute

    Pentru că am vrut să fac o salată crocantă cu gust de Crăciun, asta a ieșit și a ieșit bine. 🙂 Nu am gătit nimic la ea, tot ce am folosit e în stare crudă. De aici și cranț-cranțul și prospețimea salatei. Miezul de nucă am ținut să-l hidratez (în apă rece), pentru că se potrivește mai bine așa și vă sugerez să nu săriți peste acest pas. O să…

    Vezi rețeta
  • Fasole uriașă cu ciuperci și roșii

    fasole cu ciuperci si rosii
    • Timp total: 35 minute

    Ce mâncare sățioasă și gustoasă poți să faci fără carne și lactate! Iar rețeta asta este un bun exemplu. 😉 Am pornit de la fasole și ciuperci – că îmi place cum merg împreună – și încetul cu încetul a ieșit mâncarea asta. Am ales să folosesc fasole uriașă (îi mai zice gigant sau gigantes) pentru că e mai cremoasă decât alte soiuri. Dar dacă nu aveți, o puteți înlocui…

    Vezi rețeta
  • Salată de cartofi dulci cu orez negru

    • Timp total: 30 minute

    Asta e una dintre salatele mele preferate și o gătesc destul de des în anotimpul rece. Are un gust dulce-acrișor, texturi diferite, e sățioasă și sănătoasă. Dacă nu ați mai gătit cu orez negru, o să vedeți că e foooarte bun. 😉 Orezului negru i se mai zice „orezul interzis” sau „orezul împăratului”. Asta pentru că în China antică doar bogații și-l permiteau. Și în zilele noastre e mai scump…

    Vezi rețeta
  • Vinete baby umplute cu tabbouleh

    • Timp total: 30 minute

    Vinetele mini sunt dulci, pufoase și frumoase. Merg foarte bine murate, marinate sau coapte. Când le-am cumpărat, îmi propusesem să le marinez, ca apoi să le umplu cu tabbouleh. Dar ce să vezi, m-am răzgândit și le-am dat la cuptor. 😀 Tot cu tabbouleh le-am umplut, că-mi era poftă, și le-am mâncat cu lipii și un strop de melasă de rodie. Se poate face pentru ele, și chiar merge foarte…

    Vezi rețeta
  • Porc caramelizat în stil vietnamez

    • Timp total: 45 minute

    Carne fragedă de porc în sos dulce-acrișor și lipicios. Despre asta e rețeta asta și merge bine lângă orez fiert simplu. Se prepară cu o carne mai grasă, fără os – fleică sau pulpă. Neapărat, cu 20-30 de minute înainte de a găti, scoateți carnea din frigider ca să ajungă la temperatura camerei. Dacă o punem rece în tigaia încinsă, va răci grăsimea și nu se va carameliza. Sosul, în…

    Vezi rețeta
  • Salată de alge cu morcov

    salata asiatica de alge cu morcov
    • Timp total: 20 minute

    Algele sunt considerate a fi reginele tuturor alimentelor, iar algele kelp reginele tuturor algelor. Asta pentru că sunt foarte nutritive, pline de antioxidanți, enzime și de umami. De altfel, din acest tip de alge se face și dashi, cea mai importantă componentă în supele miso. Alge kelp am folosit și eu pentru a face această salată pe care îmi place să o mănânc fie ca atare, fie lângă un stir…

    Vezi rețeta
  • Mâncare de vinete cu roșii și fasole

    Mancare de vinete cu rosii si fasole
    • Timp total: 30 minute

    Gândindu-mă în ce fel să mai gătesc vinetele, m-am apucat să încropesc mâncarea asta care a ieșit absolut minunată. Vinete tinere, ceapă, usturoi, pătrunjel, fasole și roșii. La care am mai adăugat oțet balsamic și câteva condimente care se pupă bine cu vinetele. Dragoste în farfurie, dragoste în casă. Acum, poate voi nu aveți polen de fenicul – nici eu n-am avut până de curând -, dar dacă aveți, puneți.…

    Vezi rețeta
  • Mâncare cremoasă de ardei copți

    mancare de ardei copti cu mamaliga
    • Timp total: 35 minute

    Rețeta asta delicioasă cu ardei copți, roșii, ceapă și smântână, am primit-o de la prietena mea, Iuliana, care mi-a promis că o să-mi placă la nebunie. Așa a și fost, chiar dacă nu m-am putut abține să nu o adaptez (doar puțin) la stilul meu. Și pentru că iubesc ardeii copți, mă asigur că îi am mereu în congelator. De câte ori îmi rămân ardei pe care știu că n-apuc…

    Vezi rețeta
  • Salată grecească

    • Timp total: 12 minute

    Cu cât e mai cald afară, cu atât mi-e mai dor de Grecia. Și cu dorul ăsta plăcut, am reînceput să-mi fac salata asta simplă și clasică. Cu roșii, ardei, castraveți, capere, măsline și feta. Cu un dressingul cât se poate de basic: ulei de măsline bun, oțet de vin roșu și oregano uscat, crescut lângă mare. Atât de simplu, dar atât de bun. Recomandări:

    Vezi rețeta
  • Tort plin cu căpșuni

    • Timp total: 70 minute

    Tortul ăsta plin cu căpșuni mi-l făcea mama de ziua mea. Pandișpan puțin, fructe multe-multe, frișcă multă și ea, ce-și poate dori un copil mai mult!? De aveam noroc și vremea era bună, fragii luau locul căpșunilor. Dar în ultima vreme, vedeți și voi că fragi sunt tot mai puțini. Cum și aniversările mele de naștere sunt tot mai puține. 😀 Ca și sfaturi pentru acest tort de primăvară am…

    Vezi rețeta
  • Gnocchi cremoși cu salvie crocantă

    • Timp total: 20 minute

    Gnocchi pufoși de cartofi în sos cremos cu smântână, brânză brie și parmezan și cu frunze crocante de salvie. E o mâncare savuroasă, care se prepară simplu și rapid. Îmi plac mult gnocchi, dar îmi plac cei proaspeți, nu uscați și îi prefer pe cei din comerț (dar nici dintr-ăia de oricare). Asta pentru că am mâncat făcuți în casă sau în bucătăriile restaurantelor, dar niciodată nu i-am nimerit făcuți…

    Vezi rețeta
  • Bok choy în stil asiatic

    • Timp total: 15 minute

    Bok choy este cea mai populară salată chinezească. Îi mai zice și pak choi sau pok choi și are un gust dulce-amărui cu o textură crocantă. În stilul ăsta pe care vi-l propun și eu se gătește cel mai des. Dar se poate mânca și crud și chiar merge bine în salate sau sandwich-uri. Atunci când cumpărați bok choy, să vă orientați către cel baby, cu frunze de un verde…

    Vezi rețeta
  • Prăjitură cu căpșuni și ciocolată

    • Timp total: 45 minute

    Un desert simplu și delicios cu căpșuni proaspete, cremă de brânză și ciocolată albă. Blatul l-am făcut din biscuiți digestivi, nuci, unt și ouă, dat 15-20 de minute la cuptor. Și pentru că mie îmi plac deserturile dulci-acrișoare, la final am presărat și câteva afine. Voi puneți sau nu, după cum preferați. Ce este important însă, e să folosiți căpșuni coapte și parfumate. Asta pentru că nu le gătim, ci…

    Vezi rețeta
  • Salată cu mango și fasole neagră

    Salată cu mango, fasole neagră, porumb, orez și verdețuri
    • Timp total: 20 minute

    O salată vegană de inspirație mexicană, cu fasole neagră, porumb dulce, mango, verdețuri și orez sălbatic. Adicătelea și sănătoasă, și delicioasă. La verdețuri am pus ceapă verde, pătrunjel și salată de valeriană. Dar pe cea din urmă voi o puteți înlocui cu spanac baby sau elimina di tăt. Numai nu renunțați la ceapă vede și pătrunjel, că au un rol important. Salata o puteți face și cu o zi în…

    Vezi rețeta
  • Creveți cu chimichurri afumat

    creveti in sos chimichuri
    • Timp total: 30 minute

    N-am mai mâncat până acum așa, dar mi s-a părut că un sos chimichurri adaptat, adică mai acru și puțin mai afumat, ar merge cu niște creveți. Și a mers chiar foarte bine. Abia aștept să mai fac. Creveții sunt tare gustoși și au o carne foarte delicată. Mie îmi plac enorm și îi prefer îndeosebi pe cei proaspeți și gătiți întregi. Asta pentru că aroma este muuult mai intensă…

    Vezi rețeta
  • Ciuperci cu spanac și leurdă

    Ciuperci cu spanac si leurda
    • Timp total: 30 minute

    Toamna întâlnește primăvara, dar și vara aia de pe o plajă exotică. 🙂 Pentru că ciupercile le-am rumenit în ulei de cocos, la care am adaugat mai apoi usturoi verde, spanac și leurdă. Uleiul de cocos este foarte important, pentru că dă o aromă deosebită ce se potrivește mănușă cu restul ingredientelor. Și ca să completez gustul, am presărat și puțină nucșoară, fulgi chili și un strop de suc de…

    Vezi rețeta
  • Chifteluțe pufoase cu sos alb

    Chiftelute din carne de vita cu sos de smantana
    • Timp total: 40 minute

    Am pregătit pentru voi niște chifteluțe pufoase și suculente din carne tocată de vită cu parmezan și verdețuri. Jumătate le-am făcut la tigaie și jumătate la cuptor, ca să puteți alege. Le-am mai pregătit un sos alb de smântână cu sos worcester și parmezan. Asta pentru că sosul worcester merge ca o mănușă la vită. 🙂 Înainte de a vă apuca de gătit, vă recomand să scoateți carnea din frigider…

    Vezi rețeta
  • Tartă fără blat cu legume și brânză

    Tartă cu legume și brânză
    • Timp total: 50 minute

    „Tarta” asta cu legume e foarte bună atunci când ai musafiri sau atunci când ai mult de lucru și printre taskuri vrei să mănânci ceva sănătos și sățios. Dar e bună și de picnic sau luat la un drum lung cu mașina. Eu am făcut-o cu ce aveam prin casă: ardei, măsline, telemea, mărar și niște bureți de rouă congelați. Voi puteți pune ce ciuperci doriți, chiar și uscate și…

    Vezi rețeta
  • Varză roșie călită

    • Timp total: 45 minute

    Varza roșie călită e o garnitură minunată de toamnă-iarnă. E sănătoasă, frumoasă, are gust aromat și dulceag și merge bine cu fripturi, cârnați, cu un pește gras, cartofi sau tofu. Dar înainte să o împrieteniți cu alte bunătăți în farfurie, trebuie să o gătiți. Pentru asta e nevoie de varza roșie, un măr dulce, cu un rol foarte important, puțin ulei și cimbru. Mai trebuie să știți că v-ar ajuta…

    Vezi rețeta
  • Pui mozzat cu sos de ardei copți

    Piept de pui umplut cu mozzarella in sos de ardei copti
    • Timp total: 35 minute

    Pui rumenit frumos, umplut cu mozzarella și scăldat în sos cremos de ardei copți. Bun de te lingi pe degete! Tare îmi mai plac mie ardeii copți și toamna îmi pregătesc câțiva pentru iarnă, adică îi coc și îi pun la congelator. Nu cumva să rămân fără. Dar și dacă rămân, îi coc repede pe tigaia mea de grill, că ies ca pe grătar și nici nu fac mizerie. De…

    Vezi rețeta
  • Pastă de mazăre cu fenicul și burrata

    Pasta de mazare cu salata de fenicul si burrata
    • Timp total: 15 minute

    Mazărea și feniculul fac o pereche ideală. Aroma bândă de anason a feniculului și dulceața primăvăratică a bobului de mazăre se completează atât de bine. Mai pui și o burrata lângă și e răsfățul complet. Pentru rețeta asta delicioasă aveți nevoie de boabe de mazăre fină congelată. Merge și mazăre proaspătă, dacă e abia culeasă din grădină. Altfel, nu prea merge să o folosiți crudă, numai opărită. Dar prin opărire…

    Vezi rețeta
  • Sos de afine pentru carne

    Sos de afine pentru carne
    • Timp total: 15 minute

    Din câteva afine am făcut un sos fin, rafinat, dulce și acrișor în același timp. E mega bun, se face simplu, rapid și merge de minune cu o friptură de rață, vită, porc sau vânat. Dacă vreți să-l faceți în avans, păstrați separat afinele întregi pentru decor, iar sosul puneți-l într-un vas închis. Ținut la frigider, rezistă cam 2-3 săptămâni. Și tot pentru aceste cărnuri dulci, am și un Sos…

    Vezi rețeta
  • Tăiței cu nucă și zahăr

    • Timp total: 15 minute

    Îmi era dor de tăițeii cu nucă și zahăr, fix așa cum îi mâncam în copilărie. Este un desert delicios, rapid și la îndemână. Îl mâncam iarna și țin minte că trebuia să spargem nucile înainte (pe balcon) și apoi să le curățăm (în bucătărie, la căldură). Acum, în schimb, se găsește peste tot miez de nucă și nu mai e nevoie să ne chinuim. După ce le curățam, le…

    Vezi rețeta
  • Chili vegan cu linte roșie

    Chili mexican cu linte rosie
    • Timp total: 40 minute

    Taman din Mexic vine rețeta asta de tocăniță aromată și picantă. În mod tradițional, conține carne de vită, roșii, fasole și musai ardei iute, că doar de aia îi zice „chili”. Eu o gătesc destul de des, când cu, când fără carne, adică după cum am chef. 😀 Astăzi am făcut-o cu linte și fără pic de proteină animală, dar cu toate condimentele care-i dau gustul minunat de chili. Acum,…

    Vezi rețeta
  • Edamame în două feluri

    Pastai de soia fierte si sotate
    • Timp total: 15 minute

    Ai încercat vreodată edamame? Au o aromă dulceagă, proaspătă și plină de umami. Edamame este de fapt denumirea japoneză a păstăii de soia și în Asia de Est se consumă cel mai mult ca snack/antreu. Se gătesc foarte ușor și se mănâncă la fel de repede la o bere cu prietenii. Boabele se mai pot folosi și în salate, în preparate stir fry, în tocănițe, la piureuri. Păstăile astea tinere…

    Vezi rețeta
  • Aripioare de pui în stil thai

    Aripioare de pui in stil thailandez, cu arahide
    • Timp total: 30 minute

    Pentru că am văzut în magazin lemongrass proaspăt, mi-am amintit de aripioarele ce le-am mâncat în Asia. Am încercat să reproduc rețeta și zic eu că mi-a ieșit același gust. 🙂 Sunt dulci, acrișoare, ușor sărate. Yummy! Pentru cei dintre voi care nu ați mai gustat lemongrass, să știți că are o aromă foarte proaspătă care aduce destul de mult cu cea de lime și puțin cu cea de usturoi.…

    Vezi rețeta
  • Caserolă cu varză albă și bacon

    caserola cu varza alba la cuptor
    • Timp total: 40 minute

    O caserolă foarte bună cu varză albă, bacon, brânză și un strat crocant de fulgi de porumb. Este absolut delicioasă și partea faină e că se păstrează crănțăneala și a doua zi. 🙂 Da, e bună și caldă, și rece și ca antreu, și ca mic-dejun. Eu am făcut-o cu bacon, dar merge foarte bine și fără – aviz vegetarienilor. Ca și brânză e nevoie de una destul de grasă,…

    Vezi rețeta
  • Guacamole cu rodie

    Pasta de avocado
    • Timp total: 10 minute

    Guacamolele ăsta e o variantă sănătoasă, fie că ține loc de antreu, fie că-i mic-dejun sau gustare. E din Mexic, dar dus până-n Orientul Mijlociu, că lumea e mare iar aromele circulă și se combină. Și pentru că e așa sănătos, îl puteți mânca liniștiți cu nachos de porumb. Asta dacă nu țineți la dietă, caz în care luați vreo 2 foi de tortilla și tăiați-le în triunghiuri. Rumeniți-le la…

    Vezi rețeta
  • Cartofi în stil irlandez

    Piure de cartofi cu varza si praz
    • Timp total: 25 minute

    Mâncarea asta irlandeză de cartofi se numește Colcannon. În mod tradițional, se face din cartofi, unt, lapte, varză. Dar câte bucătării, atâtea variații. Așa că laptele mai e înlocuit cu smântâna, varza cu kale. În unele se adaugă ceapă verde sau praz, în altele ceapă galbenă, chives. Mai există și colcannon evreiesc, în care se pune spanac în loc de varză. Este o mâncare ieftină și sățioasă, adăugând niște nutrienți…

    Vezi rețeta
  • Pește în chipsuri de cocos

    Peste in fulgi (chips) de cocos si salsa de mango
    • Timp total: 15 minute

    Inițial am vrut să fac peștele în crustă de migdale, dar am constatat cu stupoare că am rămas fără migdale. Și în locul lor, iaca niște chipsuri de cocos mi-au făcut cu ochiul. 😉 Am zis că rău n-are ce să fie și n-a fost deloc rău, a ieșit absolut minunat de bun. Carnea de pește fină, cu gust de mare și crănțăneala cu aromă de cocos – o bucurie…

    Vezi rețeta
  • Salsa de mango

    Salata cu mango, ardei, ceapa si patrunjel
    • Timp total: 10 minute

    Nu știu dacă e cineva căruia să nu-i placă o salată / salsa bine făcută. Că e cu roșii, cu ananas sau cu mango, dă o savoare deosebită preparatelor lângă care șade pe masă. De regulă carne, tofu și alte produse din soia, avocado. Se prepară simplu și rapid și musai se ține măcar 10 minute la frigider înainte de a fi savurată.

    Vezi rețeta
  • Mămăligă cu ciuperci la cuptor

    Mamaliga cu ciuperci și branza la cuptor
    • Timp total: 30 minute

    Uuu, ce bine pică mâncarea asta pe timp de toamnă rece! 🙂 Chiar dacă nu am mai reușit să ajung în pădure la cules de ciuperci, am gătit-o cu champignoane brune (că mi se par mai aromate ca cele albe) și a ieșit delicioasă. Se face simplu, în maxim 30 de minute și cu doar câteva ingrediente. Pentru cine nu are salvie în casă (nici măcar pentru ceai), poate renunța…

    Vezi rețeta
  • Chiftele de conopidă cu feta

    Chiftele de conopida cu branza
    • Timp total: 20 minute

    Eu nu prea mă dau în vânt după conopidă, dar făcută pastă cu usturoi, gătită stir fry, murată sau așa, sub formă de chiftea, îmi place mult. Rețeta asta are nevoie doar de câteva ingrediente și se poate face atât la tigaie, cât și la cuptor. Eu am gătit chiftelele și-și, ca să văd diferența. Și pot să spun că le prefer gătite la tigaie. 🙂 Asta nu doar pentru…

    Vezi rețeta
  • Ouă coapte cu bacon și ardei

    Oua coapte cu bacon si ardei
    • Timp total: 25 minute

    Un mic-dejun de duminică, consistent și delicios. E o mâncare care te scapă de resturile din frigider, pentru că necesită cantități mici de ingrediente. Și cum mie nu-mi place risipa, după inspecția de final de săptămână, cam fac rețeta asta că merge repede și e simplu de preparat. Iar posibilitățile sunt multe. În loc de ardei poți pune roșii uscate, ciuperci călite, spanac. Sau ceapă caramelizată (vezi aici cum se…

    Vezi rețeta
  • Salată de ridichi negre și morcovi

    Salata de ridichi negre cu morcovi si dressing de portocala
    • Timp total: 15 minute

    Minunăția asta de ridiche de iarnă, neagră pe-afară, dar albă ca zăpada pe dinăuntru, este incredibil de sănătoasă. Are o grămadă de minereale și vitamine, îndeosebi calciu, cupru, fier, vitaminele A, C și B-uri. Și, pentru că printre altele ajută mult digestia, bila și ficatul, salata asta prinde bine lângă o mâncare mai grea. Când mergi să o cumperi, vezi să fie fermă, fără riduri sau fără pete. Dacă este…

    Vezi rețeta
  • Struguri și prune coapte

    Struguri si prune coapte cu mascarpone
    • Timp total: 25 minute

    O rețetă care cinstește recolta de toamnă. Mirosul de fructe coapte mă transportă acasă, la căldura căminului, când afară vremea era rece și mohorâtă iar în casă era căldură și iubire. Asta pentru că toamna, în camera casei în care iarna nu se făcea focul în sobă, bunica punea pe dulapuri și în straturi de ziare: mere, pere, gutui, struguri, prune. Așa mâncam noi fructe până toamna târziu, ba gutui…

    Vezi rețeta
  • Mâncare indiană de fasole roșie

    • Timp total: 25 minute

    De obicei îmi gătesc Chana Masala, care este o mâncare de năut (chana) cu un mix de condimente masala. Acest mix se folosește cam la orice curry. De data asta, conform poftelor avute și respectate :D, am înlocuit năutul cu fasolea, am potrivit puțin diferit condimentele și am adăugat lapte de cocos. A ieșit această mâncare foarte bună și aromată, pe care te invit și pe tine să o faci.…

    Vezi rețeta
  • Spätzle cu bacon și blue cheese

    • Timp total: 30 minute

    Îmi plac foarte pastele astea nemțești și, din fericire, se găsesc și la noi. Eu le cumpăr de la Lidl, unde costă 4.39 lei o pungă de 500g, dar am mai văzut și la Carrefour. Se pot face și de casă, doar că durează, iar eu încerc să vă propun rețete cât mai scurte, ca să mai facem și altceva decât bucătărit. 😉 Rețeta este cât se poate de simplă…

    Vezi rețeta
  • Paste cu ton și sos aromat de roșii

    • Timp total: 25 minute

    Pentru iubitorii de pește, această rețetă de paste cu ton este alegerea perfectă, atât pentru prânz, cât și pentru cină. Pastele cu ton și sos de roșii sunt o mâncare consistentă, sănătoasă, care place și copiilor. Iar dacă ai un program super strâns și ești adepta prep-meals, partea bună este că poți pregăti sosul în avans (cu tot cu ton) și în ziua cu pricina mai rămâne doar să fierbi…

    Vezi rețeta
  • Sos romesco

    • Timp total: 10 minute

    Sosul romesco este un sos spaniol cu origini catalane. Inițial, pescarii de aici îl preparau ca să-l mănânce cu pește. Dar, cu timpul, sosul a început să fie acompaniat de pui, curcan, vită, legume coapte, ori pe grătar (vinete, dovlecel, cartofi, conopidă). Mai e savurat alături de brânză, măsline, ouă sau doar cu pâine prăjită. Pentru că e atât de plăcut parfumat, se mai folosește la paste, frittata sau chiar…

    Vezi rețeta
  • Vinete cu ardei stir fry

    • Timp total: 35 minute

    O rețetă de sezon simplă, sănătoasă și mai ales gustoasă. Am făcut-o cu vinete, ardei, ceapă și usturoi. Bineînțeles și ca tot asiaticul, am preparat și un sos aromat care să se potrivească bine cu legumele.  Ca și recomandări ar fi să folosești vinete tinere și mici, pentru că sunt mai dulci ca cele în etate. Dar dacă nu ai de unde lua vinete mici, nu-i prea grav, pentru că…

    Vezi rețeta
  • Curcan cu sos de tarhon și ciuperci

    • Timp total: 30 minute

    Piept de curcan rumen și fraged în sos cremos de ciuperci și tarhon verde. Este o rețetă care se prepară ușor, iar mixul de arome este unul fin și delicios. Pentru că tarhonul merge de minune și cu carnea de pasăre, și cu ciupercile și smântâna. În plus, i-am adăugat puțină cremă de brânză ca să potențeze și mai mult toate aromele din rețeta noastră. 😉 Recomandare: Deși sunt multe…

    Vezi rețeta
  • Sos pentru burgeri și grătare

    sos pentru burgeri si gratare
    • Timp total: 5 minute

    Un sos delicios pentru burgeri, sandwich-uri și grătare, care se prepară în doar 5 minute. Aroma lui dulce-acrișoară, ușor astringentă merge de minune cu carnea de vită, porc sau pui, dar și pe cartofi copți sau prăjiți. Pentru că e pe bază de maioneză, se păstrează la frigider, într-un borcan sau vas acoperit, timp de 2-3 zile. Dacă vrei rețeta de maioneză de casă, aici este.

    Vezi rețeta
  • Salată de cartofi cu lămâie

    • Timp total: 35 minute

    Am făcut salata asta pentru o adunare la grătar cu prietenii. Fiind acrișoară, merge de minune cu carnea și cu peștele pe grătar. Iar partea bună este că se poate prepara și cu o zi înainte și păstra la frigider. Eu am folosit cartofi albi noi și mici, dar se pot pune la fel de bine orice fel de cartofi: vechi, noi, albi, roșii. Ce este însă foarte important e…

    Vezi rețeta
  • Sos de busuioc cu ulei de măsline

    • Timp total: 10 minute

    Când e sezonul busuiocului, e păcat să nu ne bucurăm de gustul lui minunat. Acest sos de busuioc cu ulei de măsline, usturoi și suc de lămâie transformă un preparat banal într-unul gourmet. Îl poți folosi la fripturi, pește, dovlecei, roșii, pe pâine prăjită, în salate, pe mozzarella, la paste sau chiar la o salată de orez. În plus, îl poți prepara în avans și păstra la frigider timp de…

    Vezi rețeta
  • Frittata cu dovlecel, porumb și praz

    • Timp total: 40 minute

    Dacă tot este sezonul lor, am făcut o frittata la cuptor cu dovlecel, porumb dulce și praz. E fain că se prepară simplu, destul de rapid și se poate mânca și caldă, și rece. Ca la orice frittată, i-am adăugat ouă, lactate și am condimentat-o cu boia afumată și piper alb măcinat, că tare bine merg cu porumbul. Iar dacă nu ai unde să iei porumb în lapte, se pot…

    Vezi rețeta
1 2