Salată farfalle Caprese

O salată răcoritoare, de vară care se face foarte repede și este destul de consistentă cât să constituie un prânz sau o cină. Aveți nevoie doar de paste, mozzarella proaspătă, roșii cherry, câteva capere în oțet și pesto de busuioc. Pesto puteți folosi cumpărat sau, mult mai bun și sănătos, făcut în casă. Cum se face, vedeți rețeta de pesto.

Legat de paste, eu am folosit farfalle, dar orice tip care reține sosul e ok. Adică și penne, fussili, orecchiette etc.

Vizualizare tipărire
  • Timp total: 20 minute
  • Porții: 2
  • Calorii: 491

Ingrediente

  • 220 g paste tip farfalle
  • 120 g bile mini mozzarella
  • 25 g capere în oțet
  • 220 g roșii cherry
  • 70 g pesto de busuioc

Metodă

  • 1)

    Începem cu o oală mai mare în care să fierbem pastele, că lor le place să aibă spațiu de plimbat. Pune în ea apă și 1 linguriță plină de sare, apoi așaz-o pe foc mare.

  • 2)

    Până fierbe apa, spală roșiile cherry, apoi șterge-le cu un șervet. Taie-le apoi în jumătate sau chiar în sferturi dacă sunt mai măricele – pune-le într-un bol mare de salată.

  • 3)

    Taie și biluțele de mozzarella în jumătate, pune-le peste roșii și tot acolo toarnă și caperele scurse. Ia o pauză bine-meritată până fierbe apa.

  • 4)

    Când apa fierbe cu bule mari, pune în ea pastele, focul dă-l la mediu și mai ia o pauză de 10-11 minute, adică până fierb pastele. Când a trecut timpul, pescuiește o fundiță din apă și vezi dacă e gata, adică “al dente” (gătită, dar ușor fermă la mestecat). Dacă totul e în regulă, scurge pastele de apă, clătește oala cu apă rece (doar oala, să nu dai și pe paste), șterge-o și pune pastele înapoi în oală.

  • 5)

    Peste ele varsă sosul pesto și amestecă bine-bine. Apoi varsă-le în bolul de salată și amestecă iar, dar de data asta ușor ca să nu se spargă mozzarella. Gustă de sare că poate mai e nevoie să adaugi și… gata! 🙂

    Poftă bună!

Valori nutriționale/porție

Calorii491
Grăsimi24g
Saturate1.4g
Monosaturate5.4g
Polisaturate0g
Carbohidrați42g
Zahăr0g
Fibre2g
Proteine10g

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rețeta precedentă Rețeta următoare