• Cum să păstrezi verdețurile fresh

    Îmi place să folosesc verdețuri la mâncare pentru că dau nu doar culoare, dar și o notă în plus de aromă și prospețime. Dar fiind plante fragile, viața lor după tăiere este destul de scurtă și dacă la început nu-mi făceam stocuri, tocmai ca să nu le arunc, cu timpul am testat tot felul de metode prin care să reziste cât mai mult. Unele au funcționat, altele nu. Dar cele care funcționează le folosesc deja de câțiva ani, deci sunt testate și răs testate. 🙂 Așa că, le împărtășesc și cu voi.  Pătrunjelul, mărarul & leușteanul Pune pătrunjelul și mărarul,…

    Citește
  • Cum să faci un stir fry?

    Cum să faci un stir fry?

    Stir fry-ul este o tehnică de gătire ce-și are originea în China și prin care ingredientele sunt prăjite și amestecate frecvent într-o cantitate mică de ulei, foarte fierbinte. Care sunt avantajele unui stir fry? 1. Este rapid Stir fry-ul a devenit atât de popular pentru că este o metodă rapidă de gătire. Ingredientele tăiate mărunt sunt amestecate des în timp ce stau pe foc. 2. Este variat Stir fry poți să gătești o gamă largă de legume și verdețuri (morcovi, ardei, castraveți, dovlecel, conopidă, broccoli, varză, vinete, fasole verde, porumb, bok choy, salată etc), carne (piept sau pulpe de pui,…

    Citește
  • Ceapă caramelizată

    Cum să caramelizezi ceapa?

    Ceapa caramelizată face mâncarea mai bună și pe noi mai fericiți. Ca topping transformă un preparat random într-o delicatesă. Bună pe pâine prăjită, în hamburger, sandwich, cu ciuperci, ouă, pe vită, rață, fasole bătută, hummus. Ție cu ce îți place să o mănânci?  Și pentru că până să ajungem să o mâncăm, trebuie să o gătim, hai să vedem cum. Ce fel de ceapă? Nu contează. Orice tip de ceapă e bună, fie că-i ceapă galbenă, roșie, albă, eșalotă etc. Ceapa trebuie să fie proaspătă? Nu neapărat. Poți folosi liniștit rebuturi. Dacă ceapa e cam uscată, nu are nimic, dimpotrivă,…

    Citește
  • Cum se face risotto?

    Cum se face risotto?

    Risotto este o mâncare tradițională din Italia care se face dintr-un orez cu bobul rotund și bogat în amidon: Aroborio, Carnaroli, Vialone, Nano sau Baldo. Tehnica de gătire presupune adăugarea pas cu pas a unei cantități mici de supă în orez, amestecând și lăsând orezul să absoarbă lichidul fierbinte treptat. Consistența cremoasă a risotto-ului fiind esențială, iată câteva sfaturi pentru preparea lui corectă. 1. Încet și sigur La o cană de orez arborio se folosesc 4 căni de supă. Supa trebuie să fie fierbinte, căci dacă o adaugi rece în tigaia fierbinte, se va răci totul, dând peste cap procesul…

    Citește
  • Cum să gătești simplu și rapid?

    Dacă ești genul care face atac de panică numai când își leagă șorțul la brâu, gândește-te că și gătitul ăsta e un experiment. Și poate fi simplu, dacă îl faci să fie simplu. Iar dacă ceva nu-ți iese cum ai vrut, gândește-te că măcar ai avut șansa de a învăța ce poți face mai bine data viitoare. Pentru că cel mai important e să te simți bine gătind. Da, o să-ți mai alunece avocado-ul și o să aterizeze pe podea. O să mai arzi friptura. Și ce dacă? Se mai întâmplă și năzbâtii și de ce să te simți prost…

    Citește