Dacă tot este sezonul lor, am făcut o frittata la cuptor cu dovlecel, porumb dulce și praz. E fain că se prepară simplu, destul de rapid și se poate mânca și caldă și rece. Ca la orice frittată, i-am adăugat ouă, lactate și am condimentat-o cu boia afumată și piper alb măcinat, că tare bine merg cu porumbul. Iar dacă nu ai unde să iei porumb în lapte, se pot folosi și boabe de porumb dulce la conservă, scurse bine de apă și trase la tigaie doar 1-2 minute, în loc de 5-7 cât e nevoie pentru porumbul proaspăt.
Ce trebuie să știi ca să faci o frittata bună, adică aromată, cu crustă și cremoasă, nu uscată, ca un burete sau fadă? În primul rând, folosește multe legume (chiar și resturi de prin frigider) și neapărat lactate grase (adică procentul de grăsime să fie cel natural, nu redus). Legumele trebuie să fie gătite (dacă sunt crude lasă apă) și nu fierbinți, atunci când le amesteci cu ouăle. Bagă tava la cuptor pe rândul din mijloc și uită-te la ea din când în când să nu se usuce sau ardă. Știi că frittata este gata, atunci când arată ca o omletă făcută (e pufoasă, nu lucește) și tremură ușor în centru dacă scuturi tava. La final și când nu mai este fierbinte, poți presăra pe ea verdețuri tocate (mărar, pătrunjel, busuioc), sos de iaurt cu usturoi sau verdețuri, pesto, ori sos picant (Sriracha, ulei picant cu chili).


