Sos de busuioc cu ulei de măsline

E sezonul busuiocului și e păcat să nu ne bucurăm de gustul lui minunat. Acest sos de busuioc cu ulei de măsline, usturoi și suc de lămâie transformă un preparat banal într-unul gourmet. Îl poți folosi la fripturi, pește, dovlecei, roșii, pe pâine prăjită, în salate, pe mozzarella, la paste sau chiar la o salată de orez. În plus, îl poți prepara în avans și păstra la frigider timp de 2-3 zile, într-un borcănaș cu capac. 

Printează rețeta

Sos de busuioc cu ulei de măsline

  • Timp total: 10 minute
  • Porții: 100ml
  • Calorii 450

Ingrediente

  • 40 g busuioc verde
  • 4 linguri ulei de măsline, (60ml)
  • 1-2 căței medii usturoi
  • 1-2 linguri suc proaspăt de lămâie, (15-30ml)

Metodă

  • 1)

    Curăță usturoiul de coajă și spală-l. Spală și busuiocul, apoi scutură-l bine-bine de apă Toacă frunzele de busuioc și cățeii de usturoi.

  • 2)

    Pune în cana de la blender busuiocul și usturoiul ce le-ai tocat, peste ele varsă uleiul de măsline și sucul de lămâie (îți recomand să pui doar 1 lingură inițial, căci unele lămâi sunt mai acre decât altele și mai bine mai adaugi după decât să-ți iasă sosul acru). Presară sare cât cuprinzi între 2 degețele și mixează 1-2 minute, adică nu prea mult, altfel gustul devine ușor sălciu. La final, vezi dacă vrei să mai adaugi sare, lămâie și/sau usturoi. 

Valori nutriționale/100ml

Calorii450
Grăsimi60g
Saturate15g
Monosaturate38g
Polisaturate12g
Carbohidrați0.5g
Zahăr0g
Fibre0.5g
Proteine0.5g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare