Iată încă o salată pentru un bufet suedez cu preparate reci, făcute în avans ca să vă bucurați și voi de party. E bună și de luat la birou pe post de prânz, căci e foarte sățioasă.
Eu am făcut-o dintr-un piept de pui recuperat dintr-o supă. Pe lângă carne am mai pus un morcov proaspăt, fasole roșie de la conservă și ardei copți. Puteți pune și ardei crud, dacă vă e mai ușor. Eu, cum sunt fan ardei copt am vrut gustul ăla fain de vară în salata asta. Și chiar s-a potrivit de minune.
Pe lângă aceste câteva ingrediente, am făcut maglavaisul care îmbracă toată salata. Anume, puțină maioneză, multă cremă de brânză și un strop de suc de lămâie. Acum, voi puteți să vă jucați și cu smântână sau iaurt grecesc, dacă vreți o consistență mai moale. Mie mi-a plăcut exact așa cum a ieșit.
Din cantitățile de mai jos, mi-au ieșit cam 4 porții (pentru un bufet suedez sau un antreu): de aproximativ 250 g/porție.
Dacă nu ați mai făcut maioneză sau ați făcut-o cu rateuri, aici vă zic cum o fac eu și nu mi se taie niciodată.
Începe prin a-ți alege bolul de salată, apoi pune toate ingredientele pe masă de lucru. Curăță morcovul și spală-l bine, spală și pătrunjelul, iar fasolea vars-o într-o sită și dă-o prin mai multe jeturi de apă rece. Las-o apoi la scurs.
2)
Pune pieptul de pui pe un tocător și taie-l cuburi micuțe pe care la final, le porți muta în bolul de salată.
Pe același tocător, taie ardeii copți în cuburi sau fâșii nu prea lungi. Pune-i peste pui.
Toacă pătrunjelul cel verde, iar morcovul dă-l pe răzătoare și varsă-l în castron.
Tot acolo pune și fasolea roșie.
3)
Acum, în alt bol mai mic pune 1 – 1,5 linguri de maioneză și rând pe rând încorporează 150 g cremă de brânză. Când ai gătat de cremuit, adaugă 1-2 linguri suc proaspăt de lămâie și sare, piper după gust. Amestecă iar și varsă sosul peste cele din bolul de salată. Amestecă bine și la final gustă să vezi dacă mai cere ceva sare sau suc acru. Pătrează la rece.