Porumb cu brânză la cuptor

Porumb cremos cu branza si smantana

Dacă tot a fost Ziua Recunoștinței, eu sunt recunoscătoare pentru rețeta asta a americanilor. De regulă, ei o gătesc pentru această zi specială și o servesc pe post de încă o garnitură pe masa îmbelșugată. E foarte simplă, se face la cuptor și rezultă o mâncare la caserolă gustoasă și cremoasă. Numai bună pentru vremuri friguroase.

Mie îmi place să o servesc și ca fel principal pentru prânzuri vegetariene. Caz în care cantitățile de mai jos sunt pentru 2 persoane. Altfel, pe post de garnitură se poate împărți la 4 persoane și merge bine lângă o friptură.

Vizualizare tipărire
  • Timp total: 30 minute
  • Porții: 4
  • Calorii: 472

Ingrediente

  • 3 conserve porumb dulce (nu sărat!), 830-850 g net
  • 120 g cremă de brânză clasică, (fără arome)
  • 60 ml smântână pentru gătit
  • 20 g unt
  • 40 g parmezan , (sau grana padano)
  • 20 g provolone dolce
  • 1 buc mică-medie ardei gras roșu, (180-200 g)
  • 1/4 linguriță boia afumată
  • 1/4 linguriță piper alb
  • 1 vârf linguriță chili pudră

Metodă

  • 1)

    Prima dată pornește cuptorul la 230-250°C/treapta 8 spre 9/temperatură mare și pregătește un vas yena sau de ceramică.

  • 2)

    Dă pe răzătoare 40 g de parmezan și 20 g de provolone. Pune brânza rasă într-un bol și amestecă în ea.

  • 3)

    Spală ardeiul, șterge-l cu un șervet, apoi taie-l în ½ pe lung. Scoate-i cotorul, nervurile și semințele și taie fiecare jumătate în bețișoare pe lungime. Adună mănunchiul de bețișoare și taie-le astfel încât să obții cuburi mici de 0.5 cm.

  • 4)

    Ia o tigaie și pune-o pe foc mediu spre mic. Pune în ea 20 g de unt și învârte de tigaie să se topească mai repede. Imediat ce s-a topit, pune ardeiul. Amestecă până se înmoaie (cam 3 minute), după care pune porumbul (dacă a lăsat zeamă, pe aia să nu o pui) și amestecă de 2 ori, apoi adaugă 1/4 linguriță boia afumată și la fel piper alb, puțin chili, sare și mai amestecă timp de 1 minut.

  • 5)

    Varsă peste porumb 60 ml de smântână pentru gătit și 120 g cremă de brânză. Amestecă ușor-ușor până se topește.

  • 6)

    Acum, dacă vasul tău pentru cuptor e mai degrabă lat decât adânc, pune ½ din mixul de brânză în tigaie. Dacă e mai degrabă adânc decât lat, pune cam 70% din mixul de brânză în tigaie. Stinge focul și amestecă bine. Gustă de sare și dacă e nevoie, mai pune.

  • 7)

     În vasul ce l-ai pregătit pentru cuptor, varsă tot conținutul din tigaie. Presară deasupra mixul de brânză rămas și dă vasul la cuptor pentru 10 minute (cât să se topească brânza și să se maronească puțin pe la margini). Când e gata, scoate pe farfurii adânci și mănâncă cu poftă!

Valori nutriționale/porție

Calorii472
Grăsimi28g
Saturate11.6g
Monosaturate6.3g
Polisaturate3.5g
Carbohidrați48.8g
Zahăr11.6g
Fibre5.5g
Proteine14.8g

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rețeta precedentă Rețeta următoare