Mie îmi plac tocănițele, mai ales când e vremea e friguroasă și mohorâtă. Și pe lângă că e comfort food, îmi place că te poți juca la preparare, punând ce-ți trece prin cap. O poți adapta și pe parcurs, așa încât nu prea o dai greș cu aceste tocănițe. Acum, pentru că am avut și pulpă, și ceafă de porc proaspete, am făcut această mâncare cu ardei gras rămas prin frigider și câțiva cartofi. Sosul l-am vrut neapărat cu vin și cum aveam doar roșu, numai bine am folosit și concentrat de roșii. Dă mai mult umami, iar dacă știi să-l folosești, dă și mai multă dulceață și culoare decât sosul de tomate.
În rest, ce să zic!? Am mai pus clasica ceapă, nelipsită de la tocane, frunze de dafin și allspice peste care vă rog să nu săriți. Gustul cald, pământiu, ușor dulceag de la all spice e fix ce onorează tocănița. Pudra de allspice se face prin uscarea și măcinarea fructelor din arbustul cu același nume. Sau îi mai zice piper jamaican. Fructele uscate seamănă la arătare cu boabele de piper. Dar gustul e ca o combinație de nucșoară, cuișoare și scorțișoară. 😋 Și merge bine în combinație cu carnea, dar se folosește și la deserturi. În conculzie, merită să-l aveți în casă.
Ca și timp de gătire, să știți că durează mai mult de 1 oră. Eu sunt adepta rețetelor rapide, dar uneori îmi e poftă și de slow cook, și cum a ieșit atât de bună, am vrut să o împărtășesc și cu voi. Sper să vă placă!