Porumbul dulce, în lapte, la noi se mănâncă doar fiert și copt. Dar mie îmi place mult și tras la tigaie cu unt sau făcut la cuptor. În așa fel îl folosesc în diverse preparate mai complexe sau pe post de garnitură.
Dacă nu mai știi ce garnituri să faci, porumbul este o variantă bună și rapidă. O să vezi imediat cât de simplu se prepară rețeta asta, cu care poți să te joci cum vrei, pentru că porumbul merge bine cu lactatele, cu boiaua, piperul alb, chimionul, cimbrul, pătrunjelul, ceapa și usturoiul. Iar dacă îți plac picanteriile, să știi că porumbului îi plac mult și ardeii iuți proaspeți sau uscați.
Dacă nu suntem în sezon de porumb în lapte când citești rețeta asta, să știi că poți folosi și porumb boabe la conservă. Echivalentul a 3 știuleți mari sunt 2 conserve (de 220g net). Atenție numai, când îl pui în tigaie trebuie să-i scurtezi timpul de gătire cam la jumătate.