La mine în bucătărie, prăjitura asta a făcut furori chiar printre persoanele care nu se-aruncă la deserturi cu fructe. Ce mi-a plăcut mie pe lângă gustul foarte bun, a fost aluatul. Umed, alunecă firesc pe gât fără să simt nevoia să beau ceva lichid între timp. Și, dacă aluaturile umede clasice se fac cu o tonă de ulei, la acesta am înlocuit 1/2 din ulei cu iaurt. Așa a ieșit bun, ușor și negrețos. 😀
Dar ce face desertul ăsta atât de special, este crusta crocantă de scorțișoară de deasupra. E ceva atât de simplu, cu un efect atât de mare!
Pentru cantitățile de mai jos, am folosit o tavă de tort, cu margine detașabilă și 22 cm diametru. Singurul lucru important e să folosiți mere aromate și coapte exact cât trebuie. Adică nici crude, nici trecute de vreme. Ah, și să nu fie făinoase. Alte secrete ce țin de rețetă nu sunt, atât e de simplă.
