Salată cu mango și fasole neagră

Salată cu mango, fasole neagră, porumb, orez și verdețuri

O salată vegană de inspirație mexicană, cu fasole neagră, porumb dulce, mango, verdețuri și orez sălbatic. Adicătelea și sănătoasă, și delicioasă. La verdețuri am pus ceapă verde, pătrunjel și salată de valeriană. Dar pe cea din urmă voi o puteți înlocui cu spanac baby sau elimina di tăt. Numai nu renunțați la ceapă vede și pătrunjel, că au un rol important.

Salata o puteți face și cu o zi în avans, numai verdețurile (în special valeriana sau spanacul) să le puneți chiar înainte de a da iama în ea. Asta ca să fie fresh și nu fleșcăite. Acum, valeriana asta nu e baș valeriană, așa că nu sperați să vă relaxeze nervii. E un soi de salată, cu numele de atlas Valerianella Locusta, iar în popor îi zice fetică, salată de câmp sau de porumb. Dar dacă așa o găsim în magazine, așa o trecem pe listă.

În rest, ce să mai zic!? Se prepară rapid și se mănâncă cu poftă, prin urmare luați-vă un aer exotic și începeți să o gătiți. 😉

Printează rețeta

Salată cu mango și fasole neagră

  • Timp total: 20 minute
  • Porții: 3-4
  • Calorii 369

Ingrediente

Salată

  • 1 buc mare mango, (300-350g), împărțit
  • 1 conservă fasole neagră boabe, (240g net)
  • 1 conservă porumb dulce boabe, (220-285g net)
  • 1 fir mic ceapă verde, (12g)
  • 50 g valeriană salată , (sau spanac baby)
  • 1 leg mare pătrunjel, (40g)
  • 100 g orez sălbatic cu basmati

Dressing

  • 50 g mango, (din cel de mai sus)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură suc proaspăt de lime
  • 1 lingură suc proaspăt de portocală, (opțional)
  • 1/2 linguriță miere de albine
  • 1/4 linguriță chimion măcinat
  • 1/4 linguriță chili pudră
  • 1 praf sare și piper

Metodă

Salată

  • 1)

    Pentru început, pune la îmblânzit orezul cel sălbatic. Adică pune-l într-o cană, purifică-l cu 1 lingură de sare, amestecă și dă-i o spălătură. Într-o crăticioară pune 300ml apă, 1/4 linguriță sare și orezul spălat. Așează-o pe plită la foc mare până fierbe apa, apoi foc mic. În 12-13 minute sau cât scrie pe ambalaj ar trebui să fie fiert, dar gustă totuși o boabă și dacă pare a fi făcut, ia oala de pe foc, amestecă, acoperă oala și las-o așa 5 minute.

  • 2)

    Spală mango-ul, valeriana/spanacul, ceapa verde fără mustăți și pătrunjelul. Verdețurile pune-le la scurs.

  • 3)

    Ia mango-ul fără frică, uită-te la el pe lung și taie-l din priviri în 3 bucăți, apoi taie-l și din cuțit. Crestează în pulpa celor 2 bucăți laterale dungi pe diagonală, dar atenție să nu crestezi și coaja. Continuă și în sens invers, astfel încât să iasă un pattern cu romburi. După ce ai terminat, desfă fiecare jumătate ca pe o floare și cu lama de la cuțit, separă pulpa de coajă. Acum taie coaja bucății din mijloc și tăind pe lângă sâmbure, scoate toată pulpa care e. Pune în blender 50g. Restul de mango (cuburile frumoase) pune-le într-un bol mare de salată.

  • 4)

    Taie ceapa rondele mici, toacă el pătrunjelos și varsă-le peste cuburile de mango.

  • 5)

    Desfă parțial conserva de fasole și cea de porumb. Lasă să curgă apă în ele, scutură, apasă pe capac și scurge apa. Repetă până apa ce se scurge din ele e curată. Boabele de fasole și porumb, pune-le în bolul cel mare. Amestecă și lasă deoparte până faci dressingul, iar orezul e fiert și răcit atât cât să le poți pune în farfurii împreună cu valeriana/spanacul sau chiar să le combini pe toate în bol fără simandicoșenii.

Dressing

  • 1)

    În blenderul în care ai pus cele 50g de mango, pune și restul ingredientelor de la dressing și dă-i viteză până obții un sos lichid. Gustă să vezi dacă mai cere sare/lime sau ceva, iar dacă totul e ok, binecuvântează salata cu sosul ăsta exotic, amestecă bine și, bineînțeles, mai gustă o dată. Mănâncă imediat sau pune la rece. Poftă bună!

Notă

Dacă îți propui să mănânci salata a doua zi, îți recomand ca verdețurile să adaugi înainte de masă.

Valori nutriționale/porție

Calorii369
Grăsimi7g
Saturate0.3g
Monosaturate0.1g
Polisaturate0.8g
Carbohidrați67.8g
Zahăr13g
Fibre11.9g
Proteine14.5g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare