Îmi era dor de tăițeii cu nucă și zahăr, fix așa cum îi mâncam în copilărie. Este un desert delicios, rapid și la îndemână. Îl mâncam iarna și țin minte că trebuia să spargem nucile înainte (pe balcon) și apoi să le curățăm (în bucătărie, la căldură). Acum, în schimb, se găsește peste tot miez de nucă și nu mai e nevoie să ne chinuim.
După ce le curățam, le dădeam prin mașina specială de măcinat nuci. Acum, eu le-am mărunțit grosier la blender. Ca să păstrez 100% gustul, am folosit tot paste proaspete cu ou, dar se pot folosi și uscate. Pentru extra de aromă, le-am mai pus scorțișoară măcinată și, deși am fost tentată să înlocuiesc zahărul cu mierea, nu m-a lăsat inima să renunț la crănțăneala între dinți a granulelor de zahăr. 😀 Așa că miere am folosit doar ca topping.
Cu ce mai merg bine tăițeii cu nuci? Merg cu esență de vanilie sau rom, cu caramel, cacao, ciocolată neagră, coajă de protocale. Puteți pune ce vă face cu ochiul și înlocui scorțișoara, dacă nu vă e pe plac.

