Piept de curcan rumen și fraged în sos cremos de ciuperci și tarhon verde. Este o rețetă care se prepară simplu și rapid, iar mixul de arome este unul fin și delicios. Pentru că tarhonul merge de minune și cu carnea de pasăre, și cu ciupercile și smântâna. În plus, i-am adăugat puțină cremă de brânză ca să potențeze și mai mult toate aromele din rețeta noastră. 😉
Legat de tarhon, trebuie să știi că cel proaspăt este mai puternic decât cel uscat și e recomandat să pui cu măsură, astfel încât să completeze și nu să acopere gustul celorlalte ingrediente. De asemenea, este o plantă destul de firavă și nu rezistă prea mult după tăiere. Ca să-i prelungești viața, învelește-l într-un șervet de hârtie umed pe partea care acoperă codițele și bagă-l într-un punga zip cu găuri sau o pungă normală, dar deschisă într-un capăt, ca să circule aerul.
Deși sunt multe persoane care susțin că nu le place gustul lui, ar fi surprinși să afle că l-au savurat fără să știe, fie în ierburile de Provence, fie în sosul bearnaise, muștar sau oțet. Cum ziceam mai sus, secretul stă în cantitate. 😉 Pe lângă contribuția lui culinară, tarhonul este și foarte sănătos. Este folosit în medicina homeopată, îndeosebi ca tratament pentru inflamații și infecții, anxietate, pentru probleme și alergii de piele, respiratorii, digestive și genitale. E bogat în vitaminele A, C, B6, calciu, magneziu și fier. Așa că, dacă e gustos și sănătos, eu zic să-l mâncăm. 🙂





