Sos pentru burgeri și grătare

Un sos delicios pentru burgeri, sandwich-uri și grătare, care se prepară în doar 5 minute. Aroma lui dulceagă-acrișoară, ușor astringentă merge de minune cu carnea de vită, de porc sau pui, dar și pe cartofi copți sau prăjiți.

Printează rețeta

Sos pentru burgeri și grătare

  • Timp total: 5 minute
  • Porții: 150ml (6 porții)
  • Calorii 140

Ingrediente

  • 115 g maioneză, (din 3 gălbenușuri = 5 1/2 linguri)
  • 30 g ketchup, (2 linguri)
  • 10 g muștar fin clasic*, (1/2 lingură)
  • 5 ml sos Worcester, (1 linguriță)
  • 1 linguriță usturoi granulat, (3g)
  • 1/2 linguriță ceapă granulată, (1,5g)
  • 1/2 linguriță boia dulce, (1,15g)
  • 1/2 linguriță chili pudră, (1,3g; opțional)

Metodă

  • 1)

    Pune toate ingredientele într-un bol, presară sare cât cuprinzi între 2 degete și amestecă-le bine până se îmbină toate. Pudra chili pune-o doar dacă vrei sosul picant.

Note

*Dacă folosești muștar Dijon care e mult mai puternic decât cel clasic, pune doar 1 linguriță și dacă e nevoie, mai adaugi după.

**Poți păstra sosul la frigider, într-un vas acoperit, timp de 2-3 zile.

 

Valori nutriționale/porție (25g)

Calorii140
Grăsimi16g
Saturate2.3g
Monosaturate3.3g
Polisaturate8.7g
Carbohidrați2.1g
Zahăr1.3g
Fibre0.2g
Proteine0.4g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare