Deși nu conține lactate și nici făină, supa asta este cremoasă și gustoasă ca versiunea vegetariană. Doar că e mai sănătoasă și cu mai puține calorii, grăsimi și carbohidrați.
Ca să o pasați, aveți nevoie de un blender vertical, sau un blender cu cană. Ca să o gătiți fain, urmează sfaturile prețioase. 😄
Recomandări
- Ciupercile. Dacă am de ales între champignoane, le aleg mereu pe cele brune pentru că sunt mai aromate decât cele albe. Curățarea lor o fac prin spălare cu apă rece. Ciupercile conțin 80-90% apă, cresc doar dacă au apă, așa că nu vă chinuiți să le periați. Oricum, la căldură, buzunărașele din burete se dezumflă, eliminând apa. Apoi, ciupercile NU se curăță de membrana ce le acoperă. Ea este perfect comestibilă și nutritivă. La fel sunt și codițele. Folosiți tot și nu faceți risipă.
- Supa de legume. Dacă nu aveți supă gata făcută, puteți face o supă din cub. Eu îmi iau de la DM că au varinate bio destul de ok.
- Cognacul. Rolul lui aici este de a îmbunătăți, echilibra aroma. Dacă nu cognac prin casă, poți pune în locul lui brandy, bourbon, sos de soia sau sos worchester/worcestershire. Dacă n-ai nic, nu pui și gata.
- Fulgii de drojdie inactivă. Ingredientul ăsta e bun la casa unui vegan sau al unui om care postește des. Pentru că acești fulgi se pot da drept copie de parmezan, adică dau și gust de brânză și consistență sosurilor. Dacă nu aveți și vreți supa mai cremoasă, puteți să-i dați consistența cu un cartof fiert. Unul mic spre mediu, cât să nu schimbe gustul supei.


