Fructele la cuptor sunt un desert pe cât de simplu, pe atât de savuros. Iar perele coapte sunt ceva de vis. Un desert elegant, aromat și care umple bucătăria de un miros de sărbătoare.
Eu am folosit niște pere mari și foarte coapte, destul de moi. Dacă perele voastre sunt mai ferme, s-ar putea să necesite vreo 5-10 minute în plus la cuptor.
Mirodeniile pe care eu le-am folosit au rolul de a potența aroma perelor și de a le da acea notă caldă. Iar dacă sunteți surprinși de ghimbirul măcinat, să știți că el nu se va simți la final ca atare, dar va echilibra perfect gustul. Dacă aveți în casă, vă recomand să-l folosiți. Dacă nu, săriți peste.
Minunile astea de pere coapte le puteți servi calde, fix așa cum sunt, sau alături de o cupă de înghețată de vanilie, ori o lingură de iaurt grecesc. Mai puteți presăra nuci, alune, migdale, biscuiți sfărâmați sau ce vă pică vouă bine.






