Aripile astea gigant sunt atât de bune, că rozi și oasele. Iar meritul se acordă nu doar curcanului, dar și sosului care îmbracă aripile. Un sos care frăgezește carnea și îi dă o aromă și dulceață yum-yum.
Sosul se face simplu, cu ulei, muștar, nițică miere și condimente: usturoi, boia, chili pentru cei mai îndrăzneți. Asta e tot! Apoi aripile intră la cuptor unde se vor găti și rumeni frumos. Simplu, nu!?
Când sunt gata, le puteți mânca cu niște cartofi prăjiți ori făcuți piure. Sau, mai sănătos, cu o salată. Iar pentru o digestie bună, un sos de iaurt cu usturoi și verdeață. 😁
Eu am fost așa ocupată să le mănânc, că Ovidiu Bejan a făcut pozele. Bine, le-a făcut și pentru că la prima gătire a rețetei ăsteia, eu eram praf la poze. 🤫
PS: Dacă vă place carnea de curcan, merită să încercați și rețeta mea cu pulpe la cuptor. Ies fantastice!
Pornește cuptorul la 200°C/treapta 6/temperatură medie. Pregătește și o tavă/vas de cuptor pe care să pui hârtie de copt.
2)
Scoate aripile din frigider și fă-le o inspecție amănunțită. Dacă le ai cu tot cu vârf, taie-l să nu se ardă la cuptor. Iar dacă vezi tuleie sau fulgi, scoate-le cu o pensetă. Presară pe aripi sare după gust, cu luare aminte că și muștarul e sărat.
3)
Acum, amestecă bine într-un bol restul ingredientelor, anume: 2 linguri ulei, 4 lingurițe muștar, 4 lingurițe usturoi granulat, 2 lingurițe boia dulce, 1 linguriță miere și doar dacă dorești, 1/2 linguriță chili pudră.
4)
Acum, că e gata maglavaisul, cu o pensulă sau cu mâna mânjește bine carnea cu sosul. Dar să le masezi bine și complet. Pune-le în tava pregătită cu pielea în sus și dă-le la cuptor.
5)
După 20 de minute, scoate tava din cuptor și cu o pensulă sau lingură, unge aripile cu uleiul scurs în tavă. Dar să nu le întorci, că n-o să mai iasă așa rumene. Bagă-le iar la cuptor și repetă operațiunea după 15 minute.
6)
După alte 10 minute, aripile ar trebui să fie gata. Căci 45-50 de minute au nevoie pentru a se găti la cuptor. Deci dacă sunt rumenii și când înfigi scobitoarea în cea mai groasă bucată de carne, iar din ea curge lichid curat sau roziu, dar nu sânge, poți închide cuptorul și scoate tava din el. Mai unge aripile o tură, după care lasă-le 10 minute la odihnă, apoi servește-le cu cartofi prăjiți sau cu piure. Poftă bună!