Cred că aceasta e cea mai simplă variantă de a face pulpele de curcan rumene și suculente. Se știe că pasărea asta mare e mai greu de gătit decât puiul sau rața. Pulpele au carne roșie, pieptul are carne albă. Dacă gătești curcanul întreg, până aștepți să se pătrundă picioarele, pieptul se usucă.
Dacă vreau o friptură faină de curcan la cuptor, prefer să fac fie pulpe cu os, fie aripile. Osul ajută carnea să se gătească din interior spre exterior, plus că îi dă cărnii o aromă mai intensă.
De regulă, pentru a-i da frăgezime, curcanul se ține la marinat în saramură. Dar de data asta, eu l-am făcut mai simplu. Cu unt, sare, piper și câteva mirodenii. Peste mirodenii puteți sări dacă vreți sau puteți să vă faceți mixul vostru. Ca sugestii, pe carnea de curcan merg:
- boia dulce/afumată și usturoi;
- cimbru, usturoi, boia;
- zahăr brun și chili pudră;
- rozmarin, oregano, boia afumată, usturoi pudră, ceapă pudră.


