Salată cu avocado și feta

Salata cu avocado, feta si verdeturi

Iată ceva simplu și sănătos! O salată cu avocado, feta și mix de verdețuri care se face în maxim 10 minute.

E numai bună pentru un prânz fugar la lucru, dar și un starter sau o garnitură pentru alte mese.

Recomandări:
  • Alegeți un avocado bun și copt. Dacă nu aveți avocado ready-to-eat, puneți-l vreo 2 zile într-o pungă de hârtie cu o banană, un măr sau o ceapă lângă. Acestea din urmă conțin etilen, un gaz care ajută coacerea rapidă a fructelor de avocado. Păstrați punga la temperatura camerei. La rece, avocado-ul se înnegrește.
  • Pentru verdele din farfurie, eu am folosit o pungă de mix de verdețuri italiene. Dar merg foarte bine și alte combinații.
  • Brânza feta poate fi și ea înlocuită cu o telemea fină de oaie sau de capră.
Vizualizare tipărire
  • Timp total: 10 minute
  • Porții: 1
  • Calorii: 600

Ingrediente

  • 1 buc avocado, copt
  • 50 g mix verdețuri italiene, (sau altele)
  • 50 g feta , (sau telemea de oaie/capră)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • după gust sare
  • după gust suc proaspăt de lămâie

Metodă

  • 1)

    Spală verdeața și zvânt-o bine de apă. Nu e genul de salată pe care ne-o dorim apoasă. Dacă ai frunze mari, rupe-le cu mâna și pune-le într-un bol.

  • 2)

    Taie în jumătate pe lung avocado-ul. Cu o linguriță scoate-i sâmburele, apoi tot cu lingurița scoate fructul din coajă. Taie pulpa în cuburi de 1-2 cm. Pune-le peste verdeața din bol.

  • 3)

    Varsă 2 linguri de ulei de măsline, sare și câțiva stropi de suc de lămâie peste salată și avocado. Amestecă și după 2-3 minute, gustă și reglează dacă e cazul și neapărat ținând cont că și brânza e sărată.

  • 4)

    Taie și feta cuburi. Pune-o și pe ea în salată și amestecă doar puțin și ușor, să nu se sfărâme. Mănâncă cât e proaspătă. Poftă bună!

Valori nutriționale/porție

Calorii600
Grăsimi59g
Saturate14.2g
Monosaturate36.2g
Polisaturate5.8g
Carbohidrați15.3g
Zahăr3.7g
Fibre9.1g
Proteine10.2g

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rețeta precedentă Rețeta următoare