Mazărea și feniculul fac o pereche ideală. Aroma bândă de anason a feniculului și dulceața primăvăratică a bobului de mazăre se completează atât de bine. Mai pui și o burrata lângă și e răsfățul complet.
Pentru rețeta asta delicioasă aveți nevoie de boabe de mazăre fină congelată. Merge și mazăre proaspătă, dacă e abia culeasă din grădină. Altfel, nu prea merge să o folosiți crudă, numai opărită. Dar prin opărire se mai pierde din gust și culoare și nu vrem asta.
Legat de fenicul, atunci când îl cumpărați, uitați-vă după un bulb alb, fără pete. Frunzele, dacă există, să fie de un verde luminos, fresh și fără muguri înfloriți care-s semn de bătrânețe.
Ca plantă aromatică, puteți folosi fie mentă, fie mărar, fie nici-nici. Că merge și așa, pentru pretențioși. În rest, farfuria asta colorată, se face ușor și se mănâncă repede cu 1-2 felii de păine prăjită.

