Recunosc că salata asta de ardei copți, care e și preferata mea, am descoperit-o în Banat. Clasică ar fi, dar iată că la mine în familie se făcea mai simplu și mai fad. Iar cele (tot clasice) din restaurante erau și sunt prea oțețite, cu ardeii prea puțin vedete.
Mi-ar fi plăcut ca rețeta să fie 100% ca cea a lui Iby – prietena și „mama-doi” cum îi spuneam -, dar din păcate ea s-a dus pe nepusă masă, în altă lume… 😔 Și așa salată perfectă de ardei copți nu o să mai gust niciodată! Că era făcută de mâinile ei, că poate punea mai mult din ceva și mai puțin din altceva… era și mai bună. Și mai bună decât asta bună reprodusă de mine. Și sper ca și voi să o faceți perfectă pentru cineva. Așa că, ajustați dacă simțiți nevoia, dar obligatoriu faceți-o cu 2 zile înainte de servire. Ăsta e secretul ei. 😉