Dovlecei pane

Dovlecei pane, o rețetă simplă cu doar 5 ingrediente. Așa cum îi făcea mama când eram mici și-i mâncam goi sau între două felii de pâine proaspătă. Sigur, sunt și mai buni cu un sos de iaurt și usturoi, cu verdețuri și chiar perfecți cu Sos romesco.

Voi îi puteți mânca cum doriți, de făcut se fac repede și foarte simplu. 😃

Printează rețeta

Dovlecei pane

  • Timp total: 30 minute
  • Porții: 4
  • Calorii 191

Ingrediente

  • 1 buc dovlecel mediu-mare
  • 2 buc ouă
  • 2-3 linguri lapte
  • 3-4 linguri făină
  • 150 ml ulei de floarea-soarelui

Metodă

  • 1)

    Spală dovlecelul, taie-i capetele, apoi fă-l rondele de aproximativ 0,7- 1 cm grosime. Așază rondelele pe o strecurătoare și presară pe ele sare. Cam 1 linguriță rasă la un dovlecel. Lasă-l deoparte pentru vreo 10 minute.

  • 2)

    Sparge ouăle într-un castron și bate-le cu furculița, încorporând și laptele cu puțină sare și nițel piper. În alt castron, varsă făina.

  • 3)

    Când dovlecelul a asudat, șterge-l cât de cât cu un șervet de hârtie. Apoi ia o tigaie mare, varsă în ea uleiul și așaz-o pe foc mediu.

  • 4)

    Dă fiecare rondea de dovlecel prin făină, scutur-o, scufund-o prin ouăle bătute și pune-o pe o farfurie mai mare.

  • 5)

    Când uleiul s-a încins bine (adică sfârâie când verși o picătură de apă), așază rondelele îmbrăcate în tigaie, într-un singur strat. După 1-2 minute, vezi dacă s-au rumenit și dacă da, întoarce-le pe verso și lasă-le tot cam atât.

  • 6)

    Scoate dovlecelul pe un platou pe care ai așezat vreo 2 straturi de șervețele de hârtie care să absoarbă din grăsime și când nu mai frig la limbă, poți să te înfrupți din ele. Poftă bună!

Valori nutriționale

Calorii191
Grăsimi15g
Saturate2.6g
Monosaturate10.1g
Polisaturate2g
Carbohidrați10.2g
Zahăr2g
Fibre9g
Proteine4.1g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare