Dacă sunteți fani broccoli, sigur vă va plăcea această combinație de paste și buchețele de broccoli, cu sos cremos și aromat. Ingredientele sunt simple, instrucțiunile ușor de urmat, așa că nu are cum să vă iasă și vouă la fel de bună și rafinată. 😉
Recomandări:
- Folosiți broccoli proaspăt și nu îl fierbeți mai mult decât 2 minute,. Îl vrem ușor crocant și pe cât posibil, cu toți nutrienții.
- Legat de tipul de paste, eu am folosit spaghetti nr. 7. Dar merg la fel de bine alte tipuri, gen tagliatelle, fusilli, penne sau farfalle.
- La sos, care e piesa de rezistență, am folosit muștar Dijon fin. Este mai puternic decât cel clasic, așa că în loc de 1 1/2 linguriță de Dijon, puteți pune 2 lingurițe de muștar clasic.
- Tot la sos, am pus usturoi granulat, căci nu e la fel de brutal ca cel crud. Dacă nu aveți prin casă, folosiți un cățel de usturoi mic spre mediu, pisat.


Notă: Rețeta aceasta am publicat-o și în cartea Cele mai bune rețete Homefresh, vol. 2. Credit foto: Ovidiu Bejan