Dacă vreți ceva bun și consistent de întins pe pâine dimineața, încercați rețeta asta sănătoasă și gustoasă. Pasta am făcut-o din ton la conservă, avocado, ceapă roșie, măsline verzi, mărar, iaurt și lămâie.
Rețeta e destul de versatilă, așa că puteți înlocui una-alta. De exemplu, ceapa roșie cu ceapă verde sau eșalotă, mărarul cu pătrunjel, lămâia cu lime, măslinele verzi cu kalamata. Sau chiar cu capere în oțet.
În rest, vă sfătuiesc să o mâncați repede, că dacă stă prea mult la frigider (gen 2 zile), avocado-ul se oxidează și nu mai arată apetisant. În plus, oxidarea = radicali liberi = pasta sănătoasă devine nu prea sănătoasă. 😁
Pregătește ingredientele pe masa de lucru. Curăță ceapa, spal-o împreună cu avocado, verdeața, lămâia și să începem! 😉
2)
Taie în jumătate pe lung fiecare avocado. Cu o linguriță scoate sâmburele, apoi scobește pulpa și las-o să cadă într-un bol. Când e toată colectată, sfărâm-o cu o furculiță.
3)
Taie ceapa cubulețe mici și arunc-o peste avocado. Apoi toacă frunzele de mărar sau pătrunjel și zvârle-le și pe ele în bol.
4)
Taie și măslinele frumoasele în rondele și împrietenește-le cu restul ingredientelor.
5)
Scurge sucul de la conserva de ton, iar tonul pune-l în bol. Tot acolo pune 2 linguri pline de iaurt grecesc, 1 lingură de suc de lămâie, sare și piper după gust. Amestecă bine, bine și gustă să vezi dacă e bun ce ai preparat. 😀 Dacă mai e nevoie de lămâie sau sare, adaugă cât e necesar.