O mâncare pentru prânz sau cină foarte simplă și gustoasă pe care eu o fac ba cu piept de pui, ba cu pulpe de pui dezosate.
Recomandări prețioase 😀
Așa cum am spus și în alte rețete, nu uitați să aduceți puiul la o temperatură apropiată de cea a camerei, înainte de a-l pune în tigaie. De ce? Dacă o bucată de carne este rece, în interiorul ei se va atinge foarte lent temperatura la care este gătită, timp în care se poate arde la suprafaţă.
Legat de ardei, am folosit ardei grași și nu alte soiuri, pentru că au pulpa mai groasă și rămân ușor crocanți la gătit. Două culori am folosit și pentru aspect, dar și pentru gust. Ardeii grași roșii sunt dulci, iar cei verzi sunt ușor amărui, rezultând un gust complex și mai echilibrat.
Servire
Această mâncare o puteți face pentru prânz sau cină. O puteți mânca și cu pâine, dar cu o garnitură simplă de orez sau o mămăligă, e și mai gustoasă. 😉
Notă: Rețeta Pui cu ardei și smântână am publicat-o în cartea Cele mai bune rețete Homefresh, vol. 1. Credit foto: Ovidiu Bejan