Această rețetă simplă este pentru toți iubitorii de lasagna. Cu zucchini, sos de roșii, ardei, multă brânză și busuioc, este cina perfectă pentru sezonul însorit. E consistentă, dar lejeră cu arome de Italia la malul mării.
Așa că, dacă vă e poftă de o lasagna, dar nu aveți chef să aprindeți cuptorul, puteți face această variantă vegetariană la tigaie, în doar 35 de minute. Gustul e la fel de savuros ca cea preparată la cuptor! 😋
Ca întotdeauna, vă recomand să alegeți ingrediente de calitate cum ar fi zucchini fermi și frumoși, foi de lasagna proaspete cu ou și roșii cuburi în sos bune. Eu prefer să folosesc la această rețetă busuioc verde, dar în lipsa lui puteți pune și uscat. Cam 1 linguriță plină ar trebui să aromatizeze suficient mâncarea. Numai să împărțiți cantitatea în jumătate ca o parte să o adăugați odată cu sosul de roșii, iar cealaltă, la final.

După cum știți, lasagna e bună de servit imediat ce a fost preparată. Odată reîncălzită, pastele își schimbă consistența, iar mozzarella la fel. Dar, cum rețeta e rapidă, cred că nu e o problemă să o gătiți chiar înainte de masă, nu!? Să aveți poftă și să îmi spuneți cum v-a ieșit!
Notă: Rețeta Lasagna vegetariană la tigaie am publicat-o în cartea Cele mai bune rețete Homefresh, vol. 1. Credit foto: Ovidiu Bejan