Lasagna vegetariană la tigaie

Această rețetă simplă este pentru toți iubitorii de lasagna. Cu zucchini, sos de roșii, ardei, multă brânză și busuioc, este cina perfectă pentru sezonul însorit. E consistentă, dar lejeră cu arome de Italia la malul mării.

Așa că, dacă vă e poftă de o lasagna, dar nu aveți chef să aprindeți cuptorul, puteți face această variantă vegetariană la tigaie, în doar 35 de minute. Gustul e la fel de savuros ca cea preparată la cuptor! 😋

Ca întotdeauna, vă recomand să alegeți ingrediente de calitate cum ar fi zucchini fermi și frumoși, foi de lasagna proaspete cu ou și roșii cuburi în sos bune. Eu prefer să folosesc la această rețetă busuioc verde, dar în lipsa lui puteți pune și uscat. Cam 1 linguriță plină ar trebui să aromatizeze suficient mâncarea. Numai să împărțiți cantitatea în jumătate ca o parte să o adăugați odată cu sosul de roșii, iar cealaltă, la final.

După cum știți, lasagna e bună de servit imediat ce a fost preparată. Odată reîncălzită, pastele își schimbă consistența, iar mozzarella la fel. Dar, cum rețeta e rapidă, cred că nu e o problemă să o gătiți chiar înainte de masă, nu!? Să aveți poftă și să îmi spuneți cum v-a ieșit!

Notă: Rețeta Lasagna vegetariană la tigaie am publicat-o în cartea Cele mai bune rețete Homefresh, vol. 1. Credit foto: Ovidiu Bejan

Printează rețeta

Lasagna vegetariană la tigaie

  • Timp total: 35 minute
  • Porții: 2
  • Calorii 838

Ingrediente

  • 125 g foi de lasagna proaspete cu ou
  • 250 g brânză ricotta
  • 125 g bile mozzarella
  • 400 ml roșii cuburi în sos
  • 1 linguriță miere de albine polifloră, sau zahăr
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 400 g zucchini
  • 130 g ceapă galbenă
  • 1 buc mică ardei kapia
  • 2 căței usturoi
  • 10 g busuioc verde
  • 100 ml apă

Metodă

  • 1)

    Curăță de coajă ceapa și usturoiul, scoate cotorul și semințele de la ardei, taie capetele la zucchini. Spală toate legumele.

  • 2)

    Pe un tocător, pune foile de lasagna și taie-le în fâșii pe lung, de cam 2-3 cm grosime.

  • 3)
    • Taie dovlecelul felii pe lung de 1 cm grosime, apoi din felii fă bastonașe tăind pe lat și tot cam de 1 cm grosime.
    • Taie ardeiul pe lățime, în bețișoare de 1 cm grosime.
    • Toacă în cubulețe mici ceapa, iar usturoiul taie-l felii subțiri.
  • 4)

    Pregătește o tigaie mare cu capac. Pune-o pe foc mediu și varsă în ea uleiul. Când uleiul s-a încins, pune dovlecelul, ardeiul, ceapa și usturoiul.

  • 5)

    Presară pe legume sare după gust, amestecă și lasă pe foc să se gătească vreo 6-7 minute, amestecând din când în când.

  • 6)

    Dă focul la mic și adaugă în tigaie roșiile cuburi cu sos, mierea/zahărul și apa. Pune fâșiile de lasagna peste, acoperind toată suprafața frumos și uniform. Cu o lingură afundă pastele în sosul din tigaie. Acoperă cu capac.

  • 7)

    Până se gătesc pastele (cam în 7-8 minute), taie mozzarella în felii subțiri, apoi spală frunzele de busuioc și pune-le pe un șervet.

  • 8)

    Din când în când, mai ridică capacul la tigaie ca să amesteci ușor. Când pastele sunt “al dente”, cu un dos de lingură, întinde ricotta în tigaie pe toată suprafața. Peste ea pune feliile de mozzarella.

  • 9)

    Acoperă cu capac și mai lasă 3-4 minute, după care stinge focul și trage tigaia deoparte. Când vezi că mozzarella s-a topit, mâncarea e gata. Mai presară puțină sare de e nevoie, frunzele de busuioc și împarte frățește pe farfurii.

Valori nutriționale/porție

Calorii838
Grăsimi58g
Saturate21.1g
Monosaturate25.4g
Polisaturate7.9g
Carbohidrați43g
Fibre5.4g
Proteine39.6g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare