Pentru cei mici, dar și cei mari, grișul cu lapte este un desert yummy și la îndemână. Se face rapid și cu puține ingrediente. Gătit simplu și savurat cu 2-3 linguri de dulceață sau aromat. Ca arome de pus în grișul cu lapte, merg foarte bine vanilia, esența de rom, scorțișoara, cardamonul, apa de trandafir, apa de portocal etc.
Dacă e să optez pentru aromare, eu prefer un mix de cardamon și coajă de portocală. Sau dacă vreau să presar niște nuci mărunțite deasupra, atunci îmi place să pun și esență de rom. Vă las mai jos câteva sugestii de condimente și toppinguri, voi puneți ce vă e pe plac. Doar să nu combinați prea multe căci s-ar putea să nu vă placă rezultatul.
2 linguri miez de nucă/migdale etc., (mărunțite sau măcinate)
Metodă
1)
Așază o cratiță cu fundul gros sau un ceaun pe foc mic spre mediu. Pune în vasul de pe foc laptele cu un praf de sare și zahărul.
2)
Când laptele începe să fiarbă, dă focul la mic și adaugă în ploaie grișul, amestecând cu un tel sau o lingură de lemn. Amestecă energic, astfel încât odată ce laptele cu griș se îngroașă, să nu se ardă. Dacă vrei să-i dai aromă, acum e momentul să pui una sau două arome.
3)
După 10-15 minute (sau cât scrie pe ambalaj), când grișul este fiert, trage vasul de pe foc și toarnă compoziția în boluri. Mănâncă grișul cald sau rece, simplu sau cu unul-două toppinguri de mai sus. Ori cu ce îți place ție să-l savurezi. Poftă bună!