Cheesecake rapid cu cireșe

Un desert delicios, rapid și fără coacere, cu biscuiți crocanți, cremă de brânză, frișcă și sos proaspăt de cireșe. Se poate mânca imediat, fără a-l mai ține la frigider.

Printează rețeta

Cheesecake rapid cu cireșe

  • Timp total: 40 minute
  • Porții: 2
  • Calorii 764

Ingrediente

  • 120 g cremă de brânză, clasică
  • 1 1/2 lingură zahăr pudră, (12g)
  • 120 ml smântână dulce/frișcă lichidă, (sau 250ml frișcă bătută)
  • 6 buc biscuiți de cacao cu cremă de vanilie, (70g, am pus Oreo)
  • 15 g cereale cu cacao, (sau 3-4 biscuiți cu cacao)

Sos de cireșe:

  • 300 g cireșe, (proaspete sau congelate)
  • 1 1/2 lingură zahăr brun sau alb
  • 1 lingură suc proaspăt de lămâie
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 1 lingură apă

Metodă

  • 1)

    Prima dată, scoate din frigider crema de brânză, ca să ajungă la o consistență mai moale. Și asigură-te că smântâna dulce/frișca lichidă este rece-rece. Dacă abia ai cumpărat-o, bag-o pentru 10 minute la congelator.

  • 2)

    Spală cireșele, apoi scoate-le sâmburii și pe cele golite, pune-le într-o crăticioară. Când ai terminat cu stropitul scosul sâmburilor, peste cireșele din vas pune zahărul brun/alb, amidonul de porumb și apa. Așază crăticioara pe foc mediu spre mic și nu uita din când în când să amesteci, iar când sosul scade și e destul de grosuț și lipicios, stinge focul și lasă la răcit. Dacă te grăbești cu mâncatul, varsă conținutul într-un bol și când vezi că nu mai e fierbinte, acoperă bolul cu o folie de prospețime și bagă-l la congelator până gați cu restul.

  • 3)

    Ia un castron, varsă în el crema de brânză și zahărul pudră și amestecă bine cu o lingură.

  • 4)

    Cu ajutorul unui blender sau mixer, sfărâmă finuț cerealele/biscuiții de cacao. Varsă granulele mici într-un bol și pune biscuiții de cacao cu cremă să-i mixezi și pe ei, dar nu prea tare, numai 2-3 zvâcuri, că din ei e ok să rămână și bucăți mai mari. Pregătește un bol și pentru ei și varsă-i acolo.

  • 5)

    Bate cu mixerul smântâna dulce/frișca lichidă și dacă nu o ai îndulcită, pune și 1-2 linguri de zahăr, după gust și preferințe. Când frișca e tare și nu pică din lingură, păstrează 2 linguri pentru decor (doar dacă dorești) și restul varsă peste crema de brânză și amestecă ușor să se combine toate.

  • 6)

    Pune cerealele/biscuiții de cacao în castronul cu cremă și tot acolo pune și cam un sfert din biscuiții de cacao cu cremă. Amestecă ușor să se împărștie frumos și cât de cât uniform. Numai să nu-i amesteci prea tare, că-i schimbă culoarea și nu vrem asta!

  • 7)

    Pregătește 2 pahare sau vase de desert și pune așa:

    • 1 strat de biscuiți de cacao cu cremă sfărâmați (câtiva mai poți lăsa de decor)
    • 1 strat din crema de brânză cu frișcă 
    • 1 strat de sos de cireșe (doar când s-a răcit)

    Presară deasupra biscuiții sfărâmați rămași și frișca pusă deoparte și poți mănânca imediat sau dă la frigider dacă ai pregătit desertul pe mai încolo.

    Poftă Bună!

Valori nutriționale/porție

Calorii764
Grăsimi48g
Saturate26.4g
Monosaturate11.6g
Polisaturate1.6g
Carbohidrați77.7g
Zahăr53g
Fibre3.6g
Proteine7.7g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare