Vinete în sos aromat de roșii, cu brânză toropită de căldura cuptorului – ce poate fi mai bun!? Deși nu conține carne, e o mâncare consistentă care poate fi servită ca fel principal.
Recomandări:
- Vinete. Dacă aveți de unde, vă recomand să folosiți vinete de început de sezon, când sunt tinere, micuțe, lucioase și dulci.
- Sos marinara puteți folosi și din comerț dacă nu aveți chef să-l preparați. Eu îl fac mereu acasă după rețeta mea, pe care o împărtășesc și cu voi mai jos. Nu e rețeta clasică de marinara, dar e cea care îmi place mie.
- Condimente. Dacă nu găsiți în magazine condimente italienești, faceți-vă voi mixul, că e simplu: se pune o cantitate egală (gen 1 vârf linguriță) din aceste plante uscate și mărunțite: busuioc, oregano, cimbru, salvie și maghiran.
Notă: Această rețetă am publicat-o și în cartea Cele mai bune rețete Homefresh, vol. 2. Credit foto: Ovidiu Bejan
