Salsa de mango

Salata cu mango, ardei, ceapa si patrunjel

Nu știu dacă e cineva căruia să nu-i placă o salsa bine făcută. Că e cu roșii, cu ananas sau cu mango, dă o savoare deosebită preparatelor lângă care șade pe masă. De regulă carne, tofu și alte produse din soia, avocado.

Se prepară simplu și rapid și musai se ține măcar 10 minute la frigider înainte de a fi savurată.

Printează rețeta

Salsa de mango

  • Timp total: 10 minute
  • Porții: 2
  • Calorii 69

Ingrediente

  • 1 buc mango, (250-300g)
  • 1/2 buc mică ardei gras roșu/kapia, (50g)
  • 1/2 buc mică-mică ceapă roșie, (15-20g)
  • 1 leg pătrunjel verde, (2 linguri tocat)
  • 1 buc lime, (1 1/2 lingură suc)
  • 1 buc mică ardei iute, (opțional)

Metodă

  • 1)

    Prima dată curăță ceapa de coajă, ardeii de cotor și nervuri cu semințe cu tot. Spală-le bine împreună cu mango-ul, lime-ul și pătrunjelul cel verde. Șterge-le câta de apă.

  • 2)

    Ia un tocător și ține mango-ul cu vârful în sus și ochiometric împarte-l în 3 bucăți. Taie prima bucată de la sus în jos, mergând pe lângă sâmbure (partea aia ațoasă și tare, pe care nu o poți tăia oricum). Apoi taie a 3-a bucată ca să râmâi în mână cu cea din mijloc. Cu un cuțit mai mic crestează în pulpa fiecăreia, dungi verticale cam de 1-1,5 cm grosime, apoi dungi orizontale, dar atenție să nu crestezi și coaja. După ce ai terminat, desfă fiecare jumătate ca pe o floare și cu lama de la cuțit, separă pulpa de coajă și pune-o în vasul de salată. Vezi ce poți scoate și din partea din mijloc, că e păcat să aruncăm așa bunătate exotică.

  • 3)

    Acum că partea mai grea a trecut, taie așa:

    • ardeiul gras/kapia în cuburi de aceeași dimensiune ca la mango. Pune-le în bol.
    • ardeiul iute – cubulețe mici, care tot în bol ajung.
    • ceapa roșie tai-o cubulețe mici, cam de 0,5 cm. Zvârle-o și pe ea în bol.
    • frunzele de pătrunjel toacă-le mărunt și împrietenește-le cu restul.
    • lime-ul taie-l în 1/2 și stoarce-l.
  • 4)

    Pune în bolul de salată 1 lingură suc de lime (eu am pus în total 1 1/2 lingură, dar unele lime-uri sunt mai dulci, altele mai acre) și sare cât cuprinzi între 2 degete. Amestecă, gustă și dacă e nevoie mai adaugă sare/lime. Acoperă vasul și dă-l la frigider, să se îmbine aromele până e gata masa.

Valori nutriționale/porție

Calorii69
Grăsimi0g
Saturate0g
Monosaturate0g
Polisaturate0g
Carbohidrați17g
Zahăr14.1g
Fibre2.2g
Proteine1.2g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare