Pește în chipsuri de cocos

Peste in fulgi (chips) de cocos si salsa de mango

Inițial am vrut să fac peștele în crustă de migdale, dar am constatat cu stupoare că am rămas fără migdale. Și în locul lor, iaca niște chipsuri de cocos mi-au făcut cu ochiul. 😉 Am zis că rău n-are ce să fie și n-a fost deloc rău, a ieșit absolut minunat de bun. Carnea de pește fină, cu gust de mare și crănțăneala cu aromă de cocos – o bucurie în farfurie.

Și pentru că îmi plac mult fructele de mare cu cocos și lime, am pregătit pentru peștele meu o Salsa de mango. Vă zic eu, combinația perfectă!

Acum, pentru rețeta asta e nevoie doar de câteva ingrediente care nu necesită nicio filozofie. Peștele poate fi cod, merluciu, păstrăv, șalău, somon etc. Vă recomand să îl luați gata filetat. Eu l-am primit întreg, așa că l-am filetat și pensat singură. Voi nu vă chinuiți dacă nu știți cum și dacă nu aveți un cuțit bun și o pensetă pentru scos oasele. Cei din Timișoara mergeți la Solzi, că au pește proaspăt și vi-l pregătesc cum vreți.

Dacă peștele vostru e congelat, să-l decongelați la frigider (cam 6 ore durează). De vă grăbiți tare, pune-ți-l într-o pungă zip închisă și punga băgați-o în apă rece-rece. Apa trebuie schimbată imediat ce s-a încălzit. Asta pentru că la pește și fructe de mare, bacteriile se înmulțesc foarte repede dacă sunt ținute la peste 50C.

Acestea fiind spuse, spor la gătit! Să-mi spuneți cum v-a ieșit și plăcut.

Printează rețeta

Pește în chipsuri de cocos

  • Timp total: 15 minute
  • Porții: 2
  • Calorii 277

Ingrediente

  • 2 buc pește file: cod, merluciu, păstrăv, somon etc., (180g)
  • 1/2 buc ou
  • 2 linguri făină albă de grâu, (28g)
  • 30 g fulgi de cocos, (chips)
  • 1/2 lingură ulei, (7,5ml)

Metodă

  • 1)

    Prima dată pornește cuptorul la 2000C/treapta 6/temperatură moderată. Pregătește o tavă/un vas pentru cuptor, anume pune un strop de ulei și unge-i fundul, iar deasupra așază-i o hârtie de copt. Facem asta ca să se lipească hârtia de vas și să nu stea flu-flu.

  • 2)
    • Ia fileurile de pește și presară sare față/verso (cam cât cuprinzi între 3 degete/file)
    • Într-un vas bate oul cu o furculiță
    • În alt vas varsă făina
    • În altul chipsurile de cocos
  • 3)

    Dă prin făină un file de pește, tot așa față-verso, scutură-l să cadă de pe el excesul de făină, apoi dă-l prin oul bătut, scutură-l iar, după care dă-l prin cocos. Așază-l pe tavă și repetă operațiunea cu al doilea. Fulgii mai mari care ți-au rămas, pune-i deasupra fileurilor. Nu e nevoie să-i lipești, că numai bine, ăștia care stau mai în aer se vor și rumeni frumos. 😉 La final, stropește peștele ici-colo cu ulei.

  • 4)

    Dacă cuptorul s-a încins, pune vasul pe rândul din mijloc, prima jumătate de timp cu căldură de jos, a doua, cu căldură sus-jos. Peștele meu a fost gata în 9 minute și grosimea fileurilor a fost de aproximativ 1,5 cm. În principiu, unui file de 1 cm grosime îi trebuie cam 4-5 minute să fie gata. Important este să-l verifici cât mai din timp, ca să nu se usuce. Iar ca să-l verifici, o poți face așa: înfige oblic o furculiță în partea mai groasă și rotește-o ca să defaci carnea. Dacă se desprinde frumos în fulgi și carnea este albă și opacă, înseamnă că peștele este gata.

Valori nutriționale/porție

Calorii277
Grăsimi15g
Saturate9.7g
Monosaturate3.4g
Polisaturate2.1g
Carbohidrați10.1g
Zahăr0.9g
Fibre1.4g
Proteine22.5g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare