O rețetă vegană făcută la wok, cu tăiței, zucchini, ardei, morcovi, ceapă și arahide. Și, bineînțeles, un sos dulceag-sărat-acrișor-ușor picant. Ca la fiecare mâncare stir fry, prima dată vom pregăti ingredientele, căci odată ce aprindem focul, totul trebuie să meargă super rapid.
Dacă nu ați citit încă articolul meu Cum să faci un stir fry, citiți-l și veți găti cu ochii mici, dar veți mânca cu ei mari. 😂
Recomandări:
- Nu vă recomand să puneți dovlecel în loc de zucchini. Este mai apos și poros, prin urmare se va blegi la gătit.
- Nu vă recomand să puneți ardei kapia sau alt tip decât gras. Avem nevoie de pulpa groasă a grăsunului ardei ca să rămână demn, ușor crocant.
- Tăiței – aici puteți pune și alte tipuri, nu doar chow mein. Atenție numai, să ajustați timpul de gătire conform ambalajului.
- Sosul de soia pentru mine e foarte important. Dacă puneți unul mega sărat (cum sunt majoritatea de pe piață), s-ar putea să nu vă placă. Eu folosesc ori sosul de soia less salt de la Kikoman (îl găsiți la Taste of Asia), ori cel de la Knorr pentru resturante, pe care-l găsiți la Metro, la sticlă de 1.3 l.
- Wokul este o tigaie specială pentru stir fry. Nu aveți, nicio problemă. Folosiți o tigaie mai mare.
- Gătiți la foc mare, amestecați frecvent și nu țineți prea mult pe foc. Că noi, românii, avem frica asta de negătit. „Dar dacă nu s-a gătit?”. „Dar dacă e crud?”
