Salată de alge cu morcov

Algele sunt considerate a fi reginele tuturor alimentelor, iar algele kelp reginele tuturor algelor. Asta pentru că sunt foarte nutritive, pline de antioxidanți, enzime și de umami. De altfel, din acest tip de alge se face și dashi, cea mai importantă componentă în supele miso.

Alge kelp am folosit și eu pentru a face această salată pe care îmi place să o mănânc fie ca atare, fie lângă un stir fry cu orez. Vă sugerez ca după ce ați gătat de făcut salata, să o lăsați minim minimorum 10 minute la repaos. Dar puteți și o zi, dacă vreți să o preparați mai din timp.

Printează rețeta

Salată de alge cu morcov

  • Timp total: 20 minute
  • Porții: 1-2
  • Calorii 148

Ingrediente

  • 30 g alge kelp, uscate
  • 1 buc medie morcov, (60g)
  • 1 lingură semințe de susan rumenite

Dressing

  • 1 1/2 lingură oțet de orez
  • 1 lingură ulei de susan prăjit, (cel de culoare maronie)
  • 1/2 linguriță plină zahăr brun/miere
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 cățel mediu usturoi

Metodă

  • 1)

    Pune algele uscate într-un bol și varsă peste apă rece sau călduță, atâta cât să le acopere cu vreo 2 degete. În 15-20 de minute ar trebui să fie gata, adică hidratate și puțin crocante. Dacă le vrei mai moi, le mai poți lăsa 10 minute sau cât e necesar.

  • 2)

    Până stau algele la reînviat, ia un bol în care să facem dressingul și pune în el: oțetul de orez, uleiul de susan, zahărul sau mierea, sarea și cățelul de usturoi zdrobit. Amestecă bine până obții o emulsie.

  • 3)

    Acum, curăță de coajă morcovul, spală-l și taie-l bețișoare cât poți tu de subțiri. Dacă nu ai îndemânare la tăiat, poți face fâșiile de morcov și cu ajutorul peelerului (cel cu care decojești cartofii și morcovii). Pune morcovul într-un bol și peste el toarnă dressingul și semințele de susan rumenite (dacă le ai crude, le poți rumeni la tigaie, pe foc mediu, amestecând des să nu ardă).

  • 4)

    Când algele s-au hidratat, varsă-le într-o strecurătoare, mai dă un jet de apă rece pe ele și amestecă cu mâna, după care scurge-le bine de tot și pune-le și pe ele în bol. Amestecă și lasă-le deoparte să se aromatizeze. Abia peste vreo 10 minute, gustă să vezi dacă e nevoie să le mai îndulcești, acrești sau sărezi. La servire, poți presăra și câteva frunzulițe de pătrunjel peste, dacă dorești.

Valori nutriționale/porție

Calorii148
Grăsimi10g
Saturate1.6g
Monosaturate3.9g
Polisaturate4.3g
Carbohidrați11.2g
Zahăr1.8g
Fibre9.2g
Protein6.3g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare