Eu nu prea mă dau în vânt după conopidă, dar făcută pastă cu usturoi, gătită stir fry, murată sau așa, sub formă de chiftea, îmi place mult.
Rețeta asta are nevoie doar de câteva ingrediente și se poate face atât la tigaie, cât și la cuptor. Eu am gătit chiftelele și-și, ca să văd diferența. Și pot să spun că le prefer gătite la tigaie. 🙂 Asta nu doar pentru că se fac mult mai repede, dar sunt și mai gustoase.
Ca și sfaturi de gătire, ar fi să pui ingredientele uscate. Adică legumele fără apă, iar brânza scursă bine de ser. Odată ce ai compoziția gata, să o și pui la gătit, altfel, cu cât stă mai mult, cu atât începe să devină mai umedă.
Chifteluțe de conopidă merg bine cu un sos de iaurt, de tahini cu lămâie, cu sos romesco sau cu muhammara. Iar dintre legume, preferă roșiile și castraveții ;).


