Ce buni sunt ficățeii dacă știi cum să-i gătești! Iar preferații mei sunt aceștia cu vin alb și usturoi. Pe lângă că sunt gustoși, se fac repede și fără bătăi de cap. În plus, e o mâncare ieftină, dar foarte hrănitoare. Ficățeii de pui conțin complexul de vitamine B, inclusiv B12 și mai au și o doză sănătoasă de fier și zinc. Ah, și în 100 g de ficat de pui se află peste 200% din doza zilnică de vitamina A. 😲
La noi încă sunt subestimate organele, dar pe dincolo marii chefi au început să le adauge în meniuri și să le vândă la prețuri mari. Mie mi-au plăcut dintotdeauna și nu refuz nimic comestibil din animalul sacrificat. 😇
Recomadări
- Șmecheria la ficatul de orice fel este să nu fie prea gătit. Dacă este, i se accentuează gustul metalic și amar. În plus, textura nu mai e una fragedă, ci una tare și gumoasă.
- Timpul de prăjire al ficățeilor este cam de 3-4 minute pe fiecare parte.
- Temperatura internă a ficatului de pui gătit, nu trebuie să depășească 74°C.
- Nu puneți sare pe ficăței decât la final, când sunt gătiți. Dacă puneți de la început, se vor întări.
- Ficatul nu trebuie ținut în lapte sau în oțet ca să nu iasă amar la gătit, el va ieși amar doar dacă îl gătiți mai mult decât necesar.
- Vă recomand acești ficăței cu un piure și o salată de varză sau murături.
- Odată gătiți, ficățeii pot fi păstrați la frigider, dar nu mai mult de 2 zile.