Salată de porumb cu avocado

Salata vegetariana cu porumb dulce in lapte si avocado

O salată consistentă, în stil mexican, cu porumb dulce, avocado, ardei gras, ceapă roșie și un dressing cremos și gustos. Se gătește rapid și se mănâncă repede. 🙂

Printează rețeta

Salată de porumb cu avocado

  • Timp total: 20 minute
  • Porții: 2-5
  • Calorii 563

Ingrediente

  • 3-4 știuleți porumb în lapte, (sau 2 conserve porumb boabe)
  • 1 lingură unt 82% grăsime, (20g)
  • 70 g brânză feta, (opțional)
  • 1 buc avocado
  • 1 buc ardei gras roșu, (200g)
  • 1 buc mică ceapă roșie, (40-50g)
  • 1 buc ardei iute verde, (opțional)
  • 5-7 fire pătrunjel verde

Dressing:

  • 1 1/2 lingură maioneză*
  • 100 ml iaurt grecesc
  • 1/2 linguriță chimion măcinat
  • 1/2 linguriță boia afumată**

Metodă

  • 1)

    Prima dată despănușează știuleții de porumb, apoi ia o bucată, așaz-o cu fundul într-un castron și retează cu lama cuțitului boabele porumb. Când ai gătat cu toate boabele, repetă operațiunea cu restul și la final, aruncă o ocheadă în castron și dacă vezi firicelele de mătase de porumb, pigulește-le cu mâna.

  • 2)

    Pune pe foc mediu o tigaie mare și aruncă în ea untul. Când vezi s-a topit, varsă boabele de porumb, presară sare de 2 ori cât cuprinzi între 3 degete și amestecă doar din când în când, cam 10-12 minute (4-6 minute la porumb din conservă), adică până sunt făcute (ceea ce știi, gustând).

  • 3)

    Între timp, curăță de coajă ceapa, taie ardeiul gras în ½ și scoate-i cotorul, nervurile și semințele. Spală-le împreună cu avocado-ul, ardeiul cel iute și pătrunjelul cel verde.

  • 4)

    Ia un tocător și un bol mare pentru salată în care să pui legumele tăiate:

    • Taie ceapa cubulețe mici, de cam 0.3 cm. 
    • Taie ardeiul gras tot cuburi, de cam 0.5-0.7 cm.
    • Taie ardeiul iute rondele subțirele, dar dacă vrei salata iute, dar nu foarte-foarte, scoate. înainte nervurile și semințele, că alea “ard” cel mai tare. 
    • Toacă mărunt frunzele de pătrunjel.
    • Taie în jumătate pe lung avocado-ul. Cu o linguriță scoate-i sâmburele, apoi dă-i coaja jos cu mâna sau cu o lingură (bagi lingura între coajă și pulpă și pac!, ai scos fructul din coajă ;). Taie-l și pe el cubulețe mici (0.5 -0.6 cm).
  • 5)

    Dacă porumbul este gata, trage-l deoparte să se răcească cât de cât.

  • 6)

    Acum,că toate-s gata, hai să facem dressingul! Ia un bol și în el pune toate ingredientele de dressing + presară sare cât cuprinzi între 3 degete, amestecă bine-bine.

  • 7)

    Adaugă porumbul răcit cât de cât, în bolul de salată, varsă acolo și dressingul, amestecă bine-bine și gustă să vezi dacă mai e nevoie de sare sau ceva. Se mănâncă cu felii de lime lângă pentru cine dorește salata mai acrișoară.

Note

Dacă salata e pe post de fel principal, ies 2 porții, dacă e pe post de aperitiv, să știi că ies cam 5 porții.

*Dacă nu ai maioneză gata făcută, sparge un ou și separă albușul de gălbenuș. În bolul în care ai pus gălbenușul, toarce câțiva stropi de lămâie sau lime, pune sare cât cuprinzi între 2 degete, 2 picături de ulei și amestecă. Continuă să amesteci, picurând ulei (dar să nu scapi mai mult de câteva picături, că se taie. Și dacă se taie, mai adaugă nișe suc de lămâie să se lege la loc). Când maioneza e deja tare și pare bună (gustă puțin), înseamnă că e gata. 

**Boia afumată merge foarte bine cu porumbul, dar dacă nu ai, poți folosi și boia dulce.

 

Valori nutriționale/porție (1 din 2)

Calorii563
Grăsimi30g
Saturate11.9g
Monosaturate7.2g
Poisaturate8.7g
Carbohidrați41.7g
Zahăr14.1g
Fibre5.6g
Proteine36.4g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare