Pasta de fasole albă o puteți prepara din câteva ingrediente, în doar 10 minute. Merge și pe post de antreu, și pe post de garnitură. Este o mâncare vegană plină de proteine și de gust pe care o puteți face oricând vreți ceva rapid, bun și hrănitor.


Pasta de fasole albă o puteți prepara din câteva ingrediente, în doar 10 minute. Merge și pe post de antreu, și pe post de garnitură. Este o mâncare vegană plină de proteine și de gust pe care o puteți face oricând vreți ceva rapid, bun și hrănitor.


Curăță usturoiul de coajă și dă-i o spălătură. Desfă conserva de fasole, scurge lichidul din ea și dă-o prin câteva jeturi de apă rece.
Pune fasolea în cana de la blender/mixer, pisează acolo și usturoiul, pune uleiul de măsline, sucul de lămâie (prima dată doar 1/2 de lingură, că dacă ai o lămâie acră rău, să nu strici gustul), condimentele și sare de 2 ori cât cuprinzi între 3 degete. Mixează bine, după care adaugă 2 linguri de apă rece-rece și mixează în continuare până obții un piure. Dacă e nevoie, mai adaugă apă și/sau suc de lămâie pe parcurs. Iar dacă știi că fasolea te balonează tare, un trick ca să eviți asta, este să o combini cu 1 vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu.
La final, gustă să vezi dacă e nevoie să mai adaugi ceva, iar dacă nu, mănâncă piureul pe post de garnitură sau ca antreu pe pâine prăjită. Iar dacă vrei să-ți faci de cap, îi poți pune un topping de ceapă caramelizată.
Pentru a-l păstra la frigider, pune-l într-un bol și fie lipești de suprafața piureului o folie de prospețime, fie pui un strat subțíre de ulei de măsline. Așa nu se oxideză și rezistă cam 3-4 zile. 😉
| Calorii | 324 |
| Grăsimi | 21g |
| Saturate | 4.4g |
| Monosaturate | 13.5g |
| Polisaturate | 2.5g |
| Carbohidrați | 27.6g |
| Zahăr | 0.2g |
| Fibre | 7.4g |
| Proteine | 7.4g |