Pastă tartinabilă de fasole albă

Piure de fasole alba

Pasta de fasole albă o puteți prepara din câteva ingrediente, în doar 10 minute. Merge și pe post de antreu, și pe post de garnitură. Este o mâncare vegană plină de proteine și de gust pe care o puteți face oricând vreți ceva rapid, bun și hrănitor.

Vizualizare tipărire
  • Timp total: 10 minute
  • Porții: 2
  • Calorii: 324

Ingrediente

  • 1 conservă fasole albă, (240g net)
  • 1 cățel mediu usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură suc proaspăt de lămâie/lime
  • 2-3 linguri apă rece-rece
  • 1/4 linguriță boia dulce
  • 1/4 linguriță chimion măcinat
  • 1/4 linguriță cimbru uscat, (opțional)
  • 1 vârf linguriță chili pudră, (opțional)

Metodă

  • 1)

    Curăță usturoiul de coajă și dă-i o spălătură. Desfă conserva de fasole, scurge lichidul din ea și dă-o prin câteva jeturi de apă rece.

  • 2)

    Pune fasolea în cana de la blender/mixer, pisează acolo și usturoiul, pune uleiul de măsline, sucul de lămâie (prima dată doar 1/2 de lingură, că dacă ai o lămâie acră rău, să nu strici gustul), condimentele și sare de 2 ori cât cuprinzi între 3 degete. Mixează bine, după care adaugă 2 linguri de apă rece-rece și mixează în continuare până obții un piure. Dacă e nevoie, mai adaugă apă și/sau suc de lămâie pe parcurs. Iar dacă știi că fasolea te balonează tare, un trick ca să eviți asta, este să o combini cu 1 vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu.

    La final, gustă să vezi dacă e nevoie să mai adaugi ceva, iar dacă nu, mănâncă piureul pe post de garnitură sau ca antreu pe pâine prăjită. Iar dacă vrei să-ți faci de cap, îi poți pune un topping de ceapă caramelizată.

Notă

Pentru a-l păstra la frigider, pune-l într-un bol și fie lipești de suprafața piureului o folie de prospețime, fie pui un strat subțíre de ulei de măsline. Așa nu se oxideză și rezistă cam 3-4 zile. 😉

Valori nutriționale/porție

Calorii324
Grăsimi21g
Saturate4.4g
Monosaturate13.5g
Polisaturate2.5g
Carbohidrați27.6g
Zahăr0.2g
Fibre7.4g
Proteine7.4g

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rețeta precedentă Rețeta următoare