Pulpe de pui cu miere și lămâie

Pulpe de pui rumenite bine și apoi scăldate într-un sos dulce-acrișor, delicios și lipicios. Bună tare rețeta asta și deloc complicată.

Înainte de a începe gătitul, îți recomand să scoți cât mai repede carnea din frigider, să apuce să stea vreo 15-20 de minute la temperatura camerei. Asta ca să te asiguri că atunci când îi faci cunoștință cu tigaia, nu-i dă cu răceală. Așa va face crustă faină, iar în interior va fi suculentă și fragedă. 😉

Merge de minune cu o Salată simplă de primăvară.

Printează rețeta

Pulpe de pui cu miere și lămâie

  • Timp total: 30 minute
  • Porții: 2
  • Calorii 380

Ingrediente

  • 2 buc pulpe de pui întregi, (550-600g)
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui, (45ml)
  • 2-3 căței usturoi
  • 1/2 buc lămâie
  • 1 linguriță oțet balsamic, (5ml)
  • 2 linguri sos de soia light, (30ml)
  • 3 linguri miere de albine, (63ml)
  • 1/4 linguriță cimbru uscat, (0,25g, opțional)

Metodă

  • 1)

    Taie pulpele de pui în 2 bucăți: partea superioară și cea inferioară (asta dacă le ai întregi). Presară pe fiecare bucată, față/verso sare și piper.

  • 2)

    Spală lămâia (dacă nu ai feliile gata pregătite) și cățeii de usturoi, așa nedecojiți. Lămâia, taie-o în ½ la burtă, apoi, taie vreo 3 felii nici prea subțiri, nici prea groase și la fiecare îndepărtează coaja și pielița albă. Scoate și semințele, dacă are.

  • 3)

    Pune pe foc mediu o tigaie. Când s-a încins bine, varsă în ea uleiul și când și uleiul s-a încins bine-bine, pune frumos pulpele de pui cu pielea în jos și întoarce-le abia când vezi că s-au rumenit (cam în 7-8 minute). Lasă-le să se rumenească și pe verso vreo 5-7 minute și când le întorci, pune și cățeii de usturoi. Dacă simți nevoia, poți da focul o idee mai mic.

  • 4)

    Când pulpanele sunt rumene și frumoase, adaugă oțetul balsamic și amestecă puțin, dă focul la mediu spre mic și adaugă sosul de soia și mierea. Adaugă și 60 ml de apă (3 linguri)* și feliile de lămâie. Acoperă cu un capac și lasă până sosul se mai îngroașă și e lipicios (cam 10 minute). La final, presară cimbrul deasupra și gata. Pune pe farfurii și mănâncă cât e cald.

    *Dacă ai pui de casă și alergat de cocoș, cum am avut eu, atunci pune 120 ml (6 linguri) de apă și lasă cam 20-25 de minute, sau până carnea e fragedă.

     

     

Note

  • În loc de pulpe de pui cu os, poți folosi foarte bine și pulpe dezosate, aripioare sau piept de pui. Atenție numai la timpul pentru rumenire, anume la pulpele dezosate = 10-12 minute în total, la aripioare de pui = 10-12 minute în total, la pieptul de pui nefiletat = 5-7 minute în total.
  • Rețeta asta merge cu orez sau cu fasole verde trasă puțin la tigaie, dar cel mai bine merge cu o salată fresh și acrișoară. Eu am făcut o Salată simplă de primăvară. A mers la fix.

Valori nutriționale/porție

Calorii380
Grăsimi26g
Saturate5.7g
Monosaturate11.2g
Polisaturate7g
Carbohidrați13g
Zahăr12.5g
Fibre0.1g
Proteine23.7g

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rețeta precedentă Rețeta următoare