O rețetă delicioasă, super rapidă și cu puține ingrediente, pe care o poate face oricine. Tortellini umpluți cu brânză și scăldați în sos cremos de smântână. Ce poate fi mai bun?




O rețetă delicioasă, super rapidă și cu puține ingrediente, pe care o poate face oricine. Tortellini umpluți cu brânză și scăldați în sos cremos de smântână. Ce poate fi mai bun?
Ia o oală de vreo 2-3 l, varsă în ea apă din belșug + ½ linguriță de sare și așaz-o pe plită la foc mare.
Până fierbe apa, curăță usturoiul de coajă, dă-i o spălătură bună, spală și mărarul dacă tot ești aici și scutură-l bine de apă.
Pisează sau toacă mărunt-mărunt usturoiul și toacă apoi și frunzele de mărar.
Dacă apa din oală face bulbuci mari, dă focul la mediu și zvârle înăuntru tortellini. Uită-te la ceas, căci în 8 minute (sau cât scrie pe ambalaj) ar trebui să fie gata.
Pune o tigaie pe foc mic spre mediu și în ea untul. Când vezi că s-a topit, adaugă usturoiul și amestecă câteva secunde până simți miros de anti-duhuri rele. Varsă smântâna și laptele și mai amestecă din când în când până începe să fiarbă. Atunci trage tigaia deoparte, pune nucșoara, piperul negru sau alb măcinat (doar cât cuprinzi între 2 degete), parmezanul ras și amestecă. Gustă de sare și adaugă dacă e nevoie.
Când tortellini sunt al dente (aka gătiți, dar ușor fermi la mestecat), mai uită-te o dată la sos și dacă s-a îngroșat prea tare, ia 1-2 linguri din apa în care s-au îmbăiat pastele și pune peste sos să-l mai subțiezi. Iar tortellini îi poți scurge de apă și pune apoi și pe ei în tigaie peste sos. Amestecă bine să se îmbrace pastele în smântână, presară mărarul și mâncarea e gata. 😉
Dacă nu ai nucșoară sau nu-ți place, o poți înlocui la alegere cu oregano, busuioc sau cimbru.
Calorii | 1089 |
Grăsimi | 60g |
Saturate | 36g |
Monosaturate | 13.1g |
Polisaturate | 2.4g |
Carbohidrați | 98.7g |
Zahăr | 5.5g |
Fibre | 4g |
Proteine | 33g |