Piureul de fasole albă se prepară din câteva ingrediente în doar 10 minute și merge și pe post de antreu și pe post de garnitură.


Piureul de fasole albă se prepară din câteva ingrediente în doar 10 minute și merge și pe post de antreu și pe post de garnitură.
Curăță usturoiul de coajă și dă-i o spălătură. Desfă conserva de fasole, scurge lichidul din ea și dă-o prin câteva jeturi de apă rece.
Pune fasolea în cana de la blender/mixer, pisează acolo și usturoiul, pune uleiul de măsline, sucul de lămâie (prima dată doar 1/2 de lingură, că dacă ai o lămâie acră rău, să nu strici gustul), condimentele și sare de 2 ori cât cuprinzi între 3 degete. Mixează bine, după care adaugă 2 linguri de apă rece-rece și mixează în continuare până obții un piure. Dacă e nevoie, mai adaugă apă și/sau suc de lămâie pe parcurs. Iar dacă știi că fasolea te balonează tare, un trick ca să eviți asta, este să o combini cu 1 vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu.
La final, gustă să vezi dacă e nevoie să mai adaugi ceva, iar dacă nu, mănâncă piureul pe post de garnitură sau ca antreu pe pâine prăjită. Iar dacă vrei să-ți faci de cap, îi poți pune un topping de ceapă caramelizată.
Pentru a-l păstra la frigider, pune-l într-un bol și fie lipești de suprafața piureului o folie de prospețime, fie pui un strat subțíre de ulei de măsline. Așa nu se oxideză și rezistă cam 3-4 zile. 😉
Calorii | 324 |
Grăsimi | 21g |
Saturate | 4.4g |
Monosaturate | 13.5g |
Polisaturate | 2.5g |
Carbohidrați | 27.6g |
Zahăr | 0.2g |
Fibre | 7.4g |
Proteine | 7.4g |