Pui cu ciuperci și lapte de cocos

Pui cu ciuperci și lapte de cocos

O rețetă asiatică cu pulpe de pui dezosate, ciuperci și lapte de cocos. Este aromată și simplu de preparat. În mod normal, se mănâncă fără garnitură, dar dacă vrei totuși ceva, merge cu pâine prăjită și/sau orez.

Pui cu ciuperci și lapte de cocos
Pui cu ciuperci și lapte de cocos
Printează rețeta

Pui cu ciuperci și lapte de cocos

  • Timp total: 30 minute
  • Porții: 2
  • Calorii 732

Ingrediente

  • 450 g pulpe de pui dezosate
  • 1 linguriță 5 spices
  • 150 ml lapte de cocos
  • 3 linguri smântână de gătit
  • 2 linguri ulei de cocos sau vegetal
  • 200 g ciuperci brune
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 căței usturoi
  • 5-7 fire pătrunjel verde

Metodă

  • 1)

    Scoate carnea din frigider, tai-o cuburi de 3×3 cm. Pudreaz-o cu 1/4 linguriță de sare și cu “5 spices”. Las-o afară să apuce să se acomodeze cu temperaturi mai ridicate.

  • 2)

    Curăță usturoiul de coajă. Taie mustățile de la ceapa verde și frunzele veștejite, dacă prezintă. La champignoanele brune taie doar partea de codiță care e oxidată sau a stat în pământ. Să nu le despielițezi cum fac unii, căci în membrana de pe pălărie sunt mulți nutrienți. Șterge-le cu un șervet, bucată cu bucată să îndepărtezi pământul și praful de pe ele. Sau spală-le, dacă și-e mai ușor. Apoi spală ceapa verde, tot așa bucată cu bucată. Spală pătrunjelul și usturoiul curățat.

  • 3)

    Ia un tocător și taie ciupercile brune felii de 1 cm grosime (cu tot cu coadă). Pune-le într-un bol. 

    Ceapa verdebulbul taie-l pe diagonală în bucăți mai lungi (cam de 2.5 cm lungime) și pune-le într-o jumătate de bol, iar frunzele rondele mai micuțe și pune-le în cealaltă jumătate. 

    Usturoiul toacă-l mărunt și pune-l într-un bol mic sau împinge-l într-un colț de tocător. 

    Toacă mărunt frunzele de pătrunjel.

  • 4)

    Acum, ia o tigaie și așaz-o pe foc mare spre mediu. Când s-a încins, varsă în ea uleiul. Când și uleiul s-a încins pune bucățile de carne într-un singur strat și de preferat cu spațiu între ele să circule căldura. După 3-4 minute, când s-au rumenit cât de cât, întoarce-le pe verso și mai lasă-le vreo 3 minute să se rumenească și pe verso. Trage tigaia deoparte și scoate carnea pe o farfurie să stea la odihnă.

  • 5)

    Pune tigaia înapoi pe foc (tot mare spre mediu) și când uleiul în care s-a prăjit puiul, e fierbinte, pune ciupercile brune și amestecă în ele din când în când până se rumenesc ușor și frumos. Adaugă apoi bulbul de la ceapă și continuă să amesteci până se înmoaie cât de cât. Când s-a înmuiat (în 1-2 minute), pune și usturoiulAmestecă de vreo 2-3 ori și adaugă apoi și carnea rumenă cu tot cu sucul lăsat. Amestecă de 2-3 ori, pune lapte de cocos + smântâna, iar focul dă-l la mediu.

    Presară sare cât cuprinzi între 3 degete și amestecă din când în când, întorcând bucățile de carne. După aproximativ 3 minute, când sosul s-a îngroșat cât de cât, stinge focul. Adaugă frunzele de ceapă și pătrunjelul și amestecă.

Valori nutriționale/porție

Calorii732
Grăsimi59g
Saturate25g
Monosaturate18.2g
Polisaturate8.2g
Carbohidrați5.6g
Zahăr2.1g
Fibre1.5g
Proteine47.7g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare