Ardei dulci umpluți cu brânză

O rețetă delicioasă, ușoară și rapidă cu ardei dulci mini copți și brânză topită de căldură. Pentru a avea și o textură crocantă, am adăugat prosciutto rumenit, dar la fel de bine merge și baconul.

Printează rețeta

Ardei dulci umpluți cu cheddar și prosciutto

  • Timp total: 25 minute
  • Porții: 4
  • Calorii 248

Ingrediente

  • 10 buc ardei dulci mini, (200-220g)
  • 100 g cremă de brânză
  • 100 g cheddar roșu ras
  • 2 felii prosciutto, (sau bacon)
  • 2 linguri ulei de măsline, (30ml)
  • 2 fire pătrunjel verde

Metodă

  • 1)

    Prima data spală bine pătrunejul și ardeii. Pătrunjelul scutură-l de apă și așază-l într-un pahar să se evapore apa până-s gata ardeii. Ardeii, taie-i în ½ pe lung, apoi cu o linguriță sau cuțit mic, îndepărtează nervurile și semințele, lăsând cotorul acolo unde e.

  • 2)

    Într-un bol amestecă crema de brânză și cheddarul (de prefarat, ras mărunt ca să se topească mai repede; eu din obișnuință și din păcate, l-am dat pe răzătoarea mare :D).

  • 3)

    Umple fiecare jumătate de ardei cu mixul de brânză, apasând ușor. 

  • 4)

    Ia o tigaie mare, pune-o pe foc mediu spre mare și varsă în ea 1 lingură de ulei.

  • 5)

    Când tigaia s-a încins, pune ardeii cu fața în sus și plimbându-i nițel cu fundul prin ulei să se hidrateze. Acoperă-i cu un capac și urmărește-i din când în când să vezi dacă-s gata, adică dacă pe fund sunt copți și dacă brânza s-a topit cât de cât. Cam 15-17 minute ar trebui să dureze.

  • 6)

    Până-s gata ardeii, să rumenim prosciuttoul. (Dacă folosești bacon în loc de prosciutto, nu e nevoie să mai pui ulei în tigaie, baconul fiind destul de gras.) Pune altă tigaie pe foc mic spre mediu și varsă 1 lingură de ulei în ea. Așază frumos feliile de prosciutto și întoarce-le abia după ce vezi că s-au rumenit și au început să se strângă. Când s-au prăjit pe ambele părți și par crocante, scoate-le din tigaie și pune-le pe o farfurie pe care ai așezat un șervet de hârtie să mai aboarbă grăsimea. Numai să nu pui feliile una peste alta, că fac condens și se înmoaie.

  • 7)

    Când ardeii sunt gata, scoate-i pe un platou și până se mai răcesc un pic, toacă mărunt frunzele de pătrunjel și dacă nu vrei să rupi cu mâna bucățile crocante de prosciutto, le poți tăia și pe ele în bucățele mici.

  • 8)

    Presară pe fiecare ardei crănțănele de prosciutto și pătrunjel tocat. Se mănâncă cât sunt calzi.

    Poftă bună!

Valori nutriționale/porție

Calorii248
Grăsimi21g
Saturate10.7g
Monosaturate7.5g
Polisaturate1.1g
Carbohidrați4.9g
Zahăr2g
Fibre0.6g
Proteine10.3g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare