Salată de conopidă cu rodie

Conopidă, rodie, nuci și verdețuri

Salată vegană de conopidă cu semințe de rodie, miez de nucă, pătrunjel și mentă. Fiind destul de consistentă, am mâncat-o pe post de prânz. Rețeta e foarte simplu de preparat și e gata în doar 25 de minute. Unde mai pui că ingredientele conținute, pline de fibre, antioxidanți și fitonutrienți, cu bogăție de vitamina A, C și B-uri, de omega3, magneziu, potasiu și calciu, fac din salata asta un adevărat medicament pentru sistemul respirator, celule și creier. 😉

Printează rețeta

Salată de conopidă cu rodie

  • Timp total: 25 minute
  • Porții: 2
  • Calorii 442

Ingrediente

  • 1 buc mică-medie conopidă, (600g)
  • 1 buc medie-mare rodie, (250-350g)
  • 2 pumni miez de nucă, (50g)
  • 1-2 legături pătrunjel verde
  • 15-20 frunze mentă verde, (10-13g)
  • 1 lingură ulei de măsline, (15ml)

Dressing

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1-2 linguri suc proaspăt de lămâie
  • 1/2 linguriță zahăr brun
  • 1/2 linguriță turmeric pudră, (curcuma)
  • 1/4 linguriță cardamon pudră, (opțional)
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 vârf plin linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 vârf linguriță nucșoară măcinată

Metodă

  • 1)

    Prima dată dă un jet de apă pe conopidă, apoi rupe-o/tai-o în buchete mici, cam cât o nucă (sau mai mici, dar nu mai mari, că se gătesc mai greu). Pune pe foc mediu o tigaie și în ea 1 lingură ulei de măsline. Când uleiul s-a încins, pune bucățile de conopidă și amestecă în ele când și când până se rumenesc ușor. Iar când s-au rumenit, presară pe ele puțină sare și scoate-le pe o farfurie să se răcească.

  • 2)

    Cât stă conopida la bronzat, spală rodia, pătrunjelul și menta, apoi scurge verdețurile bine de apă.

  • 3)
    • Taie rodia în ½ pe burtă, ia un castron, o lingură de lemn și o jumătate de rodie ține-o în mână, deasupra castronului, cu miezul în jos. Acum bate-o la fund cu lingura de lemn, până îi ies toate semințele din cap. 😀 Repetă cu a doua jumătate. După ce ai toate semințele în castron, fă o inspecție și piculește cu mâna bucățile albicioase.
    • Ia un tocător și taie miezul de nucă în bucăți mai mici, dar nu prea mici. 
    • Toacă frunzele de pătrunjel și cele de mentă dementă.
  • 4)

    Acum, dacă și conopida s-a răcit, le poți pune pe toate într-un bol mare de salată.

  • 5)

    Într-un borcănaș cu capac sau într-un bol, amestecă bine toate ingredientele de la dressing. Toarnă emulsia peste salată, amestecă bine-bine și gustă să vezi dacă mai cere sare, ulei sau lămâie. Dacă totul e ok… poftă bună!

Valori nutriționale/porție

Calorii442
Grăsimi40g
Saturate4.9g
Monosaturate18.7g
Polisaturate14.7g
Carbohidrați19.2g
Zahăr9.7g
Fibre8.2g
Proteine8.3g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare