Salată vegană de conopidă cu semințe de rodie, miez de nucă, pătrunjel și mentă. Fiind destul de consistentă, am mâncat-o pe post de prânz. Rețeta e foarte simplu de preparat și e gata în doar 25 de minute. Unde mai pui că ingredientele conținute, pline de fibre, antioxidanți și fitonutrienți, cu bogăție de vitamina A, C și B-uri, de omega3, magneziu, potasiu și calciu, fac din salata asta un adevărat medicament pentru sistemul respirator, celule și creier. 😉
Prima dată dă un jet de apă pe conopidă, apoi rupe-o/tai-o în buchete mici, cam cât o nucă (sau mai mici, dar nu mai mari, că se gătesc mai greu). Pune pe foc mediu o tigaie și în ea 1 lingură ulei de măsline. Când uleiul s-a încins, pune bucățile de conopidă și amestecă în ele când și când până se rumenesc ușor. Iar când s-au rumenit, presară pe ele puțină sare și scoate-le pe o farfurie să se răcească.
2)
Cât stă conopida la bronzat, spală rodia, pătrunjelul și menta, apoi scurge verdețurile bine de apă.
3)
Taie rodia în ½ pe burtă, ia un castron, o lingură de lemn și o jumătate de rodie ține-o în mână, deasupra castronului, cu miezul în jos. Acum bate-o la fund cu lingura de lemn, până îi ies toate semințele din cap. 😀 Repetă cu a doua jumătate. După ce ai toate semințele în castron, fă o inspecție și piculește cu mâna bucățile albicioase.
Ia un tocător și taie miezul de nucă în bucăți mai mici, dar nu prea mici.
Toacă frunzele de pătrunjel și cele de mentă dementă.
4)
Acum, dacă și conopida s-a răcit, le poți pune pe toate într-un bol mare de salată.
5)
Într-un borcănaș cu capac sau într-un bol, amestecă bine toate ingredientele de la dressing. Toarnă emulsia peste salată, amestecă bine-bine și gustă să vezi dacă mai cere sare, ulei sau lămâie. Dacă totul e ok… poftă bună!