Ridichi murate

Nepotul meu care are 16 ani și de care sunt foarte mândră, și-a făcut de lucru în grădină pe timp de coronavirus. A cultivat multe legume, printre care și ridichi, muuulte ridichi de care m-am bucurat și eu. 🙂 Am tot mâncat proaspete, dar cum au fost multe, ca să nu se strice – că ar fi fost păcat și de ele și de munca lui Patrik – m-am gândit să le murez. Tare bine prinde o murătură de sezon la sandwich-uri, tacos, burgeri, grătare și cine știe cu ce o să le mai savurăm… Așa cum v-am obișnuit, rețeta e simplă, rapidă și murăturile noastre țin la frigider cam 1-2 săptămâni.

Printează rețeta

Ridichi murate

  • Timp total: 15 minute
  • Porții: 6-8
  • Calorii 37

Ingrediente

  • 4-5 legături ridichi roz
  • 350 ml apă
  • 4 linguri oțet de mere, (60ml)
  • 2 linguri pline miere de albine, (43ml)
  • 1/2 linguriță sare, (3g)
  • 3-4 fire mărar/pătrunjel verde
  • 4 căței usturoi
  • 1 buc ardei iute verde/uscat, (opțional)
  • 1/2 tijă apio, (35g, opțional)

Metodă

  • 1)

    Taie puțin din capetele de la ridichi și spală-le bine. Apoi taie-le rondele subțiri de vreo 3 – 3.5 cm sau mai subțiri. Pune-le într-un bol mai mare.

    • Curăță usturoiul și spală-l împreună cu verdeața. Zdrobește cățeii de usturoi cu lama cuțitului, apoi taie-i bucăți mai măricele și pune-le peste ridichi. Toacă mai din topor și mărarul/pătrunjelul și pune-l tot în bol.
    • Dacă folosești și apio și/sau ardei iute, care sunt opționale: tija de apio, prinde-o de baza mai albicioasă și crap-o puțin, nu de tot, apoi trage-o cu mâna în sus ca să-i scoți ațele. Spală și apio și ardeiul iute și apoi îl poți tăia ori felii, ori bețe mai subțiri, cum dorești. Ardeiul rondele, dacă e proaspăt. Eu am pus unul uscat, întreg și doar într-un borcan.
  • 2)

    Pune într-un ibric restul ingredientelor și așază ibricul pe foc mediu să-i dai o fiertură. Imediat ce fierbe, închide focul și lasă-l la răcit.

  • 3)

    Când s-a răcit, varsă lichidul în bolul cu legume. Amestecă, pune în borcane și închide-le cu un capac. Dă-le la frigider și Dde a doua zi deja se pot mânca.

Valori nutriționale/porție

Calorii37
Grăsimi0g
Saturate0g
Monosaturate0g
Polisaturate0g
Carbohidrați8.9g
Zahăr5g
Fibre1.2g
Proteine0.4g

2 Comments

  • Jasmina

    February 15, 2021 at 9:10 pm

    Buna,
    Se pot mura si ridichile negre?

    1. Oana

      March 4, 2021 at 8:05 pm

      Bună, Jasmina! Se pot mura și ridichile negre și chiar sunt mai sănătoase.;) Pentru diversitate poți să le combini cu cele albe; sunt foarte bune.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare