Piept de pui în crustă de fulgi de porumb, rumenit la cuptor. O rețetă simplu de făcut: condimentezi puiul, îl plimbi prin maioneză, îl tăvălești prin fulgi de porumb și-l dai la cuptor. Ușor și cu puține ingrediente, dar cu un rezultat delicios, pentru că puiul iese fraged și crocant în același timp.
Dacă vrei să faci crispy strips, adică fâșii, doar trebuie să tai puiul pe dimensiunea dorită. Iar pentru un antreu sau bufet suedez, fâșiile sunt mai potrivite. Până una-alta, vezi cât de ușor se face! Aștept poze și feedback. Pozele mele nu sunt extraordinare pentru că le-am gătit la o prietenă și pozat pe balcon cu o lumină albăstruie de seară. 😀 Dar, important e că au ieșit bune și le-am mâncat pe toate cu veselie.
Prima și prima dată pornește cuptorul la 230º/treapta 7/temperatură mare spre foarte mare și dacă ai cuptor deștept cu ventilație, pune-o în funcțiune că face minuni.
2)
Taie fiecare jumătate de piept de pui** în 1/2 pe grosime și pe fiecare bucată, față și verso, presară 1/4 linguriță de sare, 1/4 linguriță piper măcinat, usturoiul și ceapa granulate.
3)
Într-un bol, sfărâmă parțial fulgii de porumb. De preferat în pumn, că merge ușor și e și relaxant. Numai nu chiar cu toată forța, că nu trebuie să-i faci făină. 😀
4)
Când cuptorul s-a încins bine, pregătește o tavă de cuptor pe care poți pune hârtie de copt. Unge fiecare bucată de pui cu maioneză, și pe față și pe verso. Apoi tăvălește-o prin fulgii de porumb, apăsând ușor să se lipească bine. Pune-le bucățile pe tavă, cu spațiu între ele. Când ai terminat de îmbrăcat tot pieptul, bagă tava în cuptor, pe rândul din mijloc și lasă timp de 12-15 minute, verificând din când în când să nu se ardă.
5)
Când puiul e gata, scoate-l din cuptor și mai lasă-l 10 minute la odihnă (timp în care el se va mai găti). Apoi pune pe farfurii și mănâncă cu ce garnitură dorești (gen cartofi, salată, orez, fasole verde).
Poftă bună!
Notă
*Dacă nu ai maioneză gata făcută (homemade), o poți face rapid și fără emoții dintr-un gălbenuș de ou crud, 1/2 lingură suc proaspăt de lămâie și 100ml de ulei de floarea-soarelui sau rapiță. Pune gălbenușul într-un bol, presară sare cât cuprinzi între 3 degete, 1/2 lingură de suc de lămâie și amestecă în continuu, picurând cu răbdare ulei. Altfel, graba taie maioneza. Și dacă chiar pățești asta, să mai picuri niște suc de lămâie, apoi începi iar amestecatul și ar trebui să se lege la loc. 😉 Iar dacă vrei un plus de aromă la pui, poți adăuga și puțin muștar, că merge bine și cu pieptul și cu porumbul. Altfel, aici ai rețeta de maioneză pas cu pas.
**Scoate carnea din frigider cu 15-20 de minute înainte de a o găti, ca să ajungă la o temperatură mai ridicată și să nu facă șoc termic când o dai la căldură. Astfel, va ieși fragedă și suculentă.