Fiesta Chicken

Dacă vrei să organizezi o fiesta, adună-ți prietenii în jurul tigăii și savurați această rețetă mexicană atât de consistentă și gustoasă. Se prepară în doar 30 de minute.

Printează rețeta

Fiesta Chicken

  • Timp total: 30 minute
  • Porții: 3-4
  • Calorii 562

Ingrediente

  • 300 g piept de pui dezosat
  • 100 g orez basmati
  • 1 conservă porumb dulce, (220g net)
  • 1 conservă fasole roșie, (220g net)
  • 250 ml suc de roșii
  • 2 linguri ulei vegetal, (30ml)
  • 1/4 linguriță boia dulce, 0,6g)
  • 1 linguriță chimion măcinat, (2g, împărțit)
  • 1 linguriță chili pudră, (2,7g)
  • 1/2 linguriță oregano uscat, (1,5g)
  • 1/4 linguriță coriandru măcinat, (0,5g)
  • 120 g cheddar roșu
  • 1 buc ardei gras roșu, (130-150g)
  • 1 buc ceapă galbenă, (70-80g)
  • 4 fire pătrunjel verde

Metodă

  • 1)

    Prima dată, scoate pieptul de pui din frigider să se acomodeze cu temperaturi mai ridicate. Taie-l cuburi de cam 2×2 cm și peste el presară 1/4 linguriță de sare, tot atâta piper negru măcinat, 1/4 linguriță boia dulce și 1/2 linguriță chimion măcinat.

  • 2)

    Curăță ceapa de coajă, ardeiul taie-l în 1/2 și scoate-i nervurile cu semințele. Spală curățatele împreună cu pătrunjelul.

  • 3)

    Dă pe răzătoarea cu lacrimi mari cheddarul – pune-l într-un bol. Taie ceapa în 1/2 pe grosime, apoi felii pe striații, după care fă-o cubulețe de cam 0.3-04 cm și pune-o într-un bol. Ardeiul taie-l bețișoare pe lungime de 1-1.5 cm, iar bețișoarele trasformă-le în cuburi. Toacă mărunt frunzele de pătrunjel.

  • 4)

    Spală orezul, scurge-l de apă și pune-l într-o crăticioară cu 200 ml de apă și 1/4 linguriță de sare. Așază-l pe foc mediu spre mic și nu uita să mai amesteci în el din când în când. În vreo 10 minute ar trebui să fie gătit în proporție de 80%, moment în care îl poți lua de pe foc.

  • 5)

    Până se face orezul, ia o tigaie mare și așaz-o pe foc mediu spre mare. Când i s-a încins fundul, varsă în ea uleiul, iar când și uleiul e încins bine-bine, pune bucățile de piept de pui, cu spațiu între ele. Amestecă în ele abia peste 2-3 minute, adică atunci când vezi că s-au rumenit. După alte 2-3 minute, când par făcute, scoate-le într-un bol să stea la odihnă.

  • 6)

    În tigaia ce șade pe foc mediu, pune acum ceapa și amestecă timp de 1 minut, până devine trasnlucidă, după care pune ardeiul. Mai amestecă vreo 3 minute și în el, până se înmoaie cât de cât, după care adaugă fasolea boabe, clătită cu apă rece și stoarsă, porumbul boabe tot așa. Varsă și sucul de roșii și amestecă din când în când vreo 2 minute. În momentul ăsta ar trebui să fie gata și orezul, așa că varsă-l și pe el, aici în tigaie, pune puiul rumen, restul de condimente, sare cât cuprinzi între 3 degete, amestecă, acoperă cu un capac și mai lasă pe foc timp de 3-5 minute, până orezul e fiert complet și sosul a mai scăzut. Nu uita numai, să mai amesteci să nu se prindă mâncarea de fundul tigăii.

  • 7)

    Când e gata, gustă să vezi dacă e nevoie să mai adaugi sare sau poate chiar puțină miere/zahăr în caz că sosul de roșii a fost prea acid. Dacă totul e ok, trage tigaia deoparte, presară deasupra și uniform cheddarul ras și pune-i capacul ca să se topească brânza.

  • 8)

    După ce s-a topit și brânza, presară pătrunjelul tocat și gata! Se poate mânca cu poftă.

Valori nutriționale/porție

Calorii562
Grăsimi26g
Saturate10g
Monosaturate8.8g
Polisturate4.4g
Carbohidrați47.2g
Zahăr5.3g
Fibre6.1g
Proteine37.9g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare