Iată ceva simplu și sănătos! O salată cu avocado, feta și mix de verdețuri care se face în maxim 10 minute.
E numai bună pentru un prânz fugar la lucru, dar și un starter sau o garnitură pentru alte mese.
Recomandări:
Alegeți un avocado bun și copt. Dacă nu aveți avocado ready-to-eat, puneți-l vreo 2 zile într-o pungă de hârtie cu o banană, un măr sau o ceapă lângă. Acestea din urmă conțin etilen, un gaz care ajută coacerea rapidă a fructelor de avocado. Păstrați punga la temperatura camerei. La rece, avocado-ul se înnegrește.
Pentru verdele din farfurie, eu am folosit o pungă de mix de verdețuri italiene. Dar merg foarte bine și alte combinații.
Brânza feta poate fi și ea înlocuită cu o telemea fină de oaie sau de capră.
Spală verdeața și zvânt-o bine de apă. Nu e genul de salată pe care ne-o dorim apoasă. Dacă ai frunze mari, rupe-le cu mâna și pune-le într-un bol.
2)
Taie în jumătate pe lung avocado-ul. Cu o linguriță scoate-i sâmburele, apoi tot cu lingurița scoate fructul din coajă. Taie pulpa în cuburi de 1-2 cm. Pune-le peste verdeața din bol.
3)
Varsă 2 linguri de ulei de măsline, sare și câțiva stropi de suc de lămâie peste salată și avocado. Amestecă și după 2-3 minute, gustă și reglează dacă e cazul și neapărat ținând cont că și brânza e sărată.
4)
Taie și feta cuburi. Pune-o și pe ea în salată și amestecă doar puțin și ușor, să nu se sfărâme. Mănâncă cât e proaspătă. Poftă bună!