Un sos delicios pentru burgeri, sandwich-uri și grătare, care se prepară în doar 5 minute. Aroma lui dulce-acrișoară, ușor astringentă merge de minune cu carnea de vită, porc sau pui, dar și pe cartofi copți sau prăjiți.
Pentru că e pe bază de maioneză, se păstrează la frigider, într-un borcan sau vas acoperit, timp de 2-3 zile. Dacă vrei rețeta de maioneză de casă, aici este.
115 g maioneză, (din 3 gălbenușuri = 5 1/2 linguri)
30 g ketchup, (2 linguri)
10 g muștar fin clasic*, (1/2 lingură)
5 ml sos Worcester, (1 linguriță)
1 linguriță usturoi granulat, (3g)
1/2 linguriță ceapă granulată, (1,5g)
1/2 linguriță boia dulce, (1,15g)
1/2 linguriță chili pudră, (1,3g; opțional)
Metodă
1)
Pune toate ingredientele într-un bol, presară sare cât cuprinzi între 2 degete și amestecă-le bine până se îmbină toate. Pudra chili pune-o doar dacă vrei sosul picant.
Note
*Dacă folosești muștar Dijon care e mult mai puternic decât cel clasic, pune doar 1 linguriță și dacă e nevoie, mai adaugi după.
5 Comments
1doi3
aprilie 16, 2022 at 3:01 pm
Mulțumesc! Am încercat rețeta si mi-a ieșit foarte bun sosul.
Recomand cu încredere!!!
Oana
aprilie 18, 2022 at 3:03 pm
Mă bucur mult și mulțumesc pentru feedback!
Mihai Diaconu
mai 29, 2022 at 10:37 am
Eu am plecat de la baza dar am mai adaugat cardamon,cuisoare si curcuma!SUPERB!Multumesc!
Oana
iunie 1, 2022 at 12:06 pm
Mmmm… sună foarte bine! O să încerc și eu așa. 🙂 Mulțumesc pentru feedback și tips!
Livia
februarie 21, 2024 at 3:14 pm
Foarte bun sosul! Mulțumim pentru rețetă 🙂