Când e sezonul busuiocului, e păcat să nu ne bucurăm de gustul lui minunat. Acest sos de busuioc cu ulei de măsline, usturoi și suc de lămâie transformă un preparat banal într-unul gourmet. Îl poți folosi la fripturi, pește, dovlecei, roșii, pe pâine prăjită, în salate, pe mozzarella, la paste sau chiar la o salată de orez. În plus, îl poți prepara în avans și păstra la frigider timp de 2-3 zile, într-un borcănaș cu capac.
Curăță usturoiul de coajă și spală-l. Spală și busuiocul, apoi scutură-l bine-bine de apă Toacă frunzele de busuioc și cățeii de usturoi.
2)
Pune în cana de la blender busuiocul și usturoiul ce le-ai tocat, peste ele varsă uleiul de măsline și sucul de lămâie (îți recomand să pui doar 1 lingură inițial, căci unele lămâi sunt mai acre decât altele și mai bine mai adaugi după decât să-ți iasă sosul acru). Presară sare cât cuprinzi între 2 degețele și mixează 1-2 minute, adică nu prea mult, altfel gustul devine ușor sălciu. La final, vezi dacă vrei să mai adaugi sare, lămâie și/sau usturoi.